06 april 2011

När man ändå håller på....

Tack för alla fina kommentarer om overallen!

När jag sydde bodies i storlek 62 provade jag ut mönstren för tre olika modeller - isydd ärm, raglan och kuvert. Nu är det snart dags att gå över till storlek 68 så när jag sydde ugglebodyn med raglanärm i 68 tänkte jag att det var lika bra att fortsätta uppåt i storlekarna och fixa mönstren för 74 och 80 också. Jag ville sy upp lite hyllvärmare så valde flodhästar och elefanter. Jag har gjort samma sak med de andra modellerna som kommer i senare inlägg.

Eftersom jag gjort tydliga anteckningar när jag sydde modellen i 62 var det lätt att överföra ändringarna till större storlekar. Det ser bra ut, men 74 och 80 måste provas när vi kommer dit. Samtidigt ville jag testa olika knäppningar. Som en enklare variant på sprund när man kantar hela vägen runt och syr av nertill. Jättefint tycker jag! Elller knäppning i en axelsöm vilket jag faktiskt aldrig gjort. Det finns säkert flera olika sätt man kan göra det på beroende på hur man vill ha det och mitt blev inte helt hundra, men jag ska be syvänner jag vet gör detta ofta visa mig sina sätt när vi ses på syhelg nu till helgen. :) Vi blir nio vuxna och fyra bebisar på ett vandrarhem i tre dagar. Det ska bli intressant!

När jag sydde de här plaggen var det lite massproduktion på gång i systugan... Det började med att jag skulle göra några plagg till sönernas kusiner, sen ville jag passa på att göra bodies i olika modeller och storlekar. Då kom jag på att det var trevligt att sy upp lite gamla tyger på hyllorna, så fortsatte med tröjor till lekkamrater och kompisars barn. Jag har en del att blogga om....


4 kommentarer:

Katharina sa...

Så fina! Gillar de neutrala kantbanden. Och sprundet, det där har jag aldrig testat, måste nog göra det, det ser ju jättesnyggt ut, och verkar inte vara särskilt krångligt.

Sanna sa...

helt undebara är dom måste ja säga. va roligt med så mkt variation på en body :)

Space Age Hanna sa...

Vilken smart lösning på kantbandet och sprundet!

Fellai sa...

Jättefina! Kul att ser variationen. Gillar särskilt den röda!