07 april 2011

Solen i ögonen

.... det får inte lillebror längre....

Enda nackdelen med min gamla vagn är att inte suffletten går att dra fram som på nya vagnar. Så ett skydd behövdes när solen började titta fram mer och mer. Det tog ett tag innan jag bestämde vilka tyger jag ville ha, men valet föll på ett fint barntyg från 70-talet jag sparat på och moln på insidan för lillebror att titta på. Jag ville ha en interlock som baksida för mer tyngd och mindre risk för fladder.

Jag ritade av rundningen upptill, tog ett par mått och sydde. Först hade jag tänkt använda öljetter för att fästa men insåg direkt att gardinen skulle komma för högt upp och det skulle knorva sig. Så det fick bli öglor av snedslå i efterhand. Ytterligare band och KAM knappar för att kunna förankra i sidorna eller rulla upp. Klämmorna kommer från en barnbutik.

8 kommentarer:

Skaparmani sa...

Vilken bra idé och så praktiskt och snygtt!!

Pernilla sa...

Jag har också fundera på en sådan lösning, din var super snygg!!

Lilla Farbrorn sa...

Vilken fiffig idé! Jag har funderat på att göra något liknande, för dotterna avskyr solen i ögonen!

Angi sa...

Ser ju superpraktiskt ut, och så snygg sen! :o)

Emma sa...

Fin! Har också lurat på hur man ska få till en bra lösning, din var väldigt smart.

Miiaoo sa...

Men oj så himla smart! Filtar i alla ära men din idé är så mkt coolare och smartare för den blåser ju inte av i tid och otid!

.:. Christine .:. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
.:. Christine .:. sa...

Jeg kom over denne bloggen via en annen, må si det var kjempemye fint her:) Mye inspirasjon å hente! Men akkurat denne løsningen synes jeg ikke var så lur, man skal jo ikke dekke til åpningen på vognen når barnet ligger oppi... Det blir ikke ordentlig med luft inni der, og det er fare for overoppheting. I værste fall krybbedød. Se link her: http://www.lub.no/forebygging-av-krybbedod

Kjøp heller en solskjerm man kan feste på kalesjen når det behøves, vi har en fra Teutonia og den er super. Solen kommer ikke i vognen samtidig som det er masse deilig frisk luft som kommer inn:)