24 januari 2011

Body med raglan och sprund

Jag fortsätter prova modeller och ville göra en body med raglan ärm. Jag har använt Ottobres mönster för omlott body och ritat om. Det mönstret är stort, framförallt brett så jag utgick från storlek 56 men förlängde bakdelen till tidningens 62 och det blev bra.

Första testbodyn gjorde jag med knäppning i sömmen men efter att ha fått tips om Hellos tutorial för sprund via Kokalals inlägg så tänkte jag att det var dags att försöka med ett sånt och göra det till en fin detalj. Jag har tidigare sytt ett sprund efter konstens alla regler på en liten skjorta, men det var länge sen. Sen har jag gjort det ett par gånger på tunikor till mig själv efter diverse syböcker jag har här hemma och fått till det ok men kanske mest på tur. Hellos instruktioner har varit de lättaste att följa!

Jag är så nöjd med den här bodyn och tycker den blev så himla fin! :) Jag använde även för första gången coversömmens aviga för att sticka ner sömmar som en detalj. Jag ville ha något som avslutade sprundet och valde att göra en träns. Mina marinblå tryckknappar beställda från Snap Store gör sig också så bra här och det hade inte blivit samma sak med silvriga. I röda muddbyxor av velour till blir lillbror en härlig färgklick och inte alls tjejig tycker jag!


17 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Wow, vad snyggt och filten sen.
Underbart!/Åsa

W collection sa...

helt underbar!

Gekko sa...

Snyggt och mysigt! Och väldigt söt lillebror förstås! :-) Rött är ju bästa pojkfärgen!

Åsa Tidqvist sa...

näe, men gud så fint set! jättefint!

Retro Elephant sa...

Underbar, och den sitter ju som en smäck!

Liten Lucky sa...

Wow verkligen helt underbar!! Älskar klövertyget och färgkombinationen!!!

Pyssellycka sa...

Helt underbart fint! Så fin färgkombination!

Shamu sa...

Helt nydelig, spesiell og perfekt.

Roblin sa...

Finfint!
Jag gillar speciellt detaljen i spundet med det randiga tyget, superfin body. Rött är en jättefin färg, på såväl pojkar som flickor. (själv klär jag dock inte i det :-P )

Annas alster sa...

Kånkarong du bloggar det finaste kläderna just nu. De senaste veckorna har du ju bara öst på med roliga och fina och intressanta inlägg. Jippi!

Söstrami sa...

Oj, oj så fint!

Jenny sa...

Förtjusligt fint!

Mimmi sa...

Underbart fin!

Jag gillar verkligen valet av det randiga tyget till sprundet, härligt!

Thea sa...

Väldigt snyggt!!

Pernilla sa...

Vilken sötis i fina kläder =)

Lallis/Helene sa...

Jättefint!

Hello sa...

Oh, här sitter jag och sträcker så stolt på mig "Hellos var den lättaste att följa" - tack! Så roligt att få bidra till en sån underbar liten outfit!