29 mars 2011

Ugglebröder och kantat sprund

Igår drog barnboksmässan i Bologna igång och istället för att sitta i vår monter och ha möten hela dagarna sitter jag här med en kaffe och lillebror som blir fyra månader idag! Jag kan sakna att få en tidig dos riktig vårvärme, snudd på försommarvärme ibland, som jag brukar få där den här tiden på året och att dricka en Limoncino på Piazza Maggiore. Men det är bra mysigt med dagar hemma med liten bäbis också och jag tänker inte byta! ;)

Jag önskar bara att det blev lite varmare snart. Igår sydde jag klart en våroverall i manchester till lillebror. Tror ni det kan skrämma bort det sista av vintern?

"Kanta det som kantas går" verkar vara min devis just nu! Det går så snabbt. Jag har upptäckt att jag tycker det är roligare att sy bodys än tröjor just för då kan man kanta allt och behöver inte ens ta bort apparaten för att fålla! Här har jag provat att kanta ett sprund. Jag klippte upp mitt fram och klippte även ett V (upp och ner) längst ner. Kantade var sida för sig istället för att sy på knäppskyltar, men efter det är principen densamma som sömnaden av ett "riktigt" sprund. Jag upptäckte att man måste vara noga när man kantar från botten av sprundet för det är lite trixigt att få med tygkanten ordentligt och det krävs att man får det för att bli bra. Bodyn är dessutom första testet på raglanmönstret i 68.

Jag passade på att sy upp det jag hade av de röda ugglorna (det är är faktiskt tyg från den allra första omgången våren 2008!). Så nu kan jag köpa nya i bommull/lycra för dom röda ugglorna är bara så fina! Det blev en syskonmatchning och den här gången kommer jag nog inte kunna låta blir att dra på grabbarna plaggen samtidigt vid något tillfälle...

12 kommentarer:

Jenny B sa...

Fantastiskt fina, både modellerna och färgarena.

Emblan sa...

fina och jag förstår att du vill bandkanta mycket när du får till det så bra : ) kul med syskonmatchning

LillaRöd sa...

Själv har jag en orginaltröja från 70talet med exakt samma ugglor. Fast då i orange förstås...:)
Jättefint set!

Fellai sa...

Fortsätt jobba på att skrämma bort vintern tycker jag - särskilt när det blir så fint :)

Pyssellycka sa...

Åh vad fint det blev, framför allt med svart till. Undrar om jag inte också har kvar en bit av min uggleinterlock... Blir lite sugen. Och sprundet blev fantastiskt snyggt. Själv har jag inte vågat prova den varianten, men det måste jag ju göra. Riktigt snyggt!

Angi sa...

Verkligen superfina! Riktigt snyggt med sprunden! :o)

MinaMirakel sa...

Så snyggt!/Åsa

Thea sa...

GAlet fint! Jag älskar allt med dem: tyg, sprund, modell, dekorsömmar!

Ordinary Mary sa...

Vilka fina tröjor! Och kul att se någon som lyckas så bra med bandkantning. I min fantasi gör jag också det... Men i verkligeheten gör det mig alltid nervös, eftersom jag aldrig vet om det ska bli OK eller helt kasst.

Använder du dig av en bandkantare? Och vad har du i så fall för maskin? Jag har en Pfaff coverlock och har förstått att det inte finns några bandkantare till den och inte några genomskinliga pressarfötter heller. En sista fråga; vad använder du för söm till dekorsömmarna?

Kånkarong sa...

Tack för alla fina ord!

OrdinaryMary - Ja, jag har en bandkantare och jag har en Janome Coverpro. Dekorsömmarna är helt enkelt avigsidan på Coverprons trippelsöm. En fuskvariant av en topcover söm. :) Den riktiga kräver en speciell maskin.

Ordinary Mary sa...

Tack! Jag misstänkte att det kanske var baksindan på en trippeltäcksöm. Det är ju jättekul, för det betyder att jag borde kunna ordna en sån också. Även om man får kanta tyget på baksidan först antar jag? Att det inte finns någon bandkantare till Pfaffen är ju lite synd, men det går väl 'manuellt' också med lite övning. FÖr inspiration kommer jag gärna tillbaka hit!

metamorphosis sa...

Klart barnen ska få matcha ibland - framförallt när det gäller kläder i uggletyg!