07 juli 2009

Båttröja och linnebyxor - (och uppgraderad!)

Jag pysslar vidare med kläder till sonen och har nu provat en tröja med båtringning som jag varit sugen på länge. Jag tycker det kan vara väldigt fint på sommaren som omväxling. I det här första försöket så blev ringningen lite för stor (och ärmarna lite långa). Jag har justerat mönstret och har några nya på gång. Jag sydde tröjan med infodringar i halsen som jag stickat fast med CoverProns kedjesöm. Det är dock inte så lätt att sy runt på Covern så till nästa gång har jag tänkt ut en annan arbetsordning som förhoppningsvis är enklare. En CoverPro vill helst bara sy rakt...

Sommargarderoben har även fyllts på med ett par helt enkla och neutrala linnebyxor. De har använts en hel del redan och sonen verkar tycka att dom är sköna. Jag tror nästan att det får bli ännu ett par likadana för de ligger alltför ofta i tvätten...

Till mönstren är det Meedom som bas. Den fina och härliga randiga interlocken är faktiskt ett fynd från Ohlssons, 29 kr/m! (Jag skulle kanske köpt mer än 2m...). Linnet är inhandlat i London.


Jag har förresten en ny leksak! En Janome Memory Craft 5200. I lördags hittade jag en köpare till min gamla maskin, så igår skuttade jag glatt iväg till Sycenter och köpte ett nytt vrålåk av Babushkadockan. Det var dock inte helt lätt att skiljas från min gamla maskin och det var nästan så jag ångrade mig när spekulanten väl skulle komma och titta på den. Egentligen är det absolut inte nödvändigt att ha en sån avancerad (och dyr) hushållsmaskin som jag nu har men... Jag har ju ingen större längtan efter tex en broderimaskin, så då kan jag väl få lägga slantarna på en sån här istället, eller hur? ;) Nu måste jag bara lära mig alla finesser och inställningar. ;)

7 kommentarer:

Jes sa...

Snyggtröja! fina färger på det randiga tyget :) & grattis till din nya maskin :)

Mockolini sa...

Snygg tröja!! Och roligt med ny maskin =)

GOBLIgobli sa...

Grattis grattis!! Alltid kul med nya leksaker och vad 17, strunt samma att de kostar lite extra. ;-)

Ett Tu Tre sa...

Jättefina kläder till sonen. Och visst är det förfärligt (kul) hur mycket pengar man kan lägga på en hushållssymaskin. Jag har en likadan sedan januari, och har fortfarande inte lärt mig alla finesser, men kul är den. Jag bytte in min "gamla" janome dc 3050 och betalde mellanskillnaden. Nog är vi värda lite roliga och nya leksaker emellanåt! Mycket nöje!

Re-dizain sa...

Dom kläderna ser väl mysiga ut och pojken verkar gilla dom :)

Mirrezz sa...

riktigt fin maskin,är du nöjd med den så här långt?
klarar den tjockare tyglager?

HugOlle sa...

Välkommen till Janome 5200-klubben...