16 juli 2009

Min lilla Emil, eller seglarpojke

Så tycker jag han ser ut i den här munderingen! Jag hittade lite stuvar på Dollys för ett tag sen som jag tänkte kunde bli några svala sommarskjortor till sonen. Bland annat det här mjuka fina blårandiga bäckeböljiga skjorttyget som jag tror kan vara merceriserat för det var så mjukt. Mysigt i alla fall! Jag ville ha en ganska "slätstruken" sak men ändå med lite diskreta fast pigga detaljer.

För länge länge sen gjorde jag en Gynthermodell som har små veck på framstycket och har länge tänkt använda det igen. (Bra sätt att få vidd men ändå passform över axelpartiet.) I det randiga syns vecken inte så väl, men det är också lite av grejen. :) Två veck på vardera axel à 1,5 cm och sen ett 6 cm motveck mitt bak för symmetri. Jag använde Meedom som grund. Och form 2 funkade bra att använda rakt av, inget tillägg för veck behövdes. För att smalna av de vida ärmarna men behålla luftigheten la jag ett veck där manchettsprundet skulle ha suttit. Sprundet fick en "utfodring" av ett rödrandigt tyg jag fick i bouppdelningen av mormors hus. Det känns så bra att kunna använda det på ett plagg till min son! Jag har en del kvar som räcker till, och skulle göra sig bra som ett par byxor men det kanske får bli nästa år... Jag valde att kantbanda i skjorttyget och det tycker jag är finast på ett sånt här plagg. Färgglada, mönstrade retrotyger behöver ofta en inramning i form av enfärgat kantband, men här skulle det ha blivit för mycket kontrast och lite distraherande.


Jag har pillat lite med Fireworks för första gången för att få ihop ett par kollage... Jag får nog pilla vidare ... :)

Nu har vi i alla fall semester hela familjen! Jag jobbade sista dagen i fredags och vi drog iväg på en gång i några dagar. Hemma igen igår och idag, pyssel med hus och trädgård. Lite mer sånt blir det här och där men även ett par turer till. Jag har dock mest varit rastlös hittills och känner att jag hela tiden måste få "nyttiga" saker gjorda... hoppas det släpper snart. Jag lallar på lite i syrummet när tillfälle ges, jag har dock några beställningar som jag bara måste få gjorda - helst igår!

13 kommentarer:

Minelo sa...

Vilken fin och välarbetad skjorta!

Fint collage också! =)

Lina sa...

Åh vilken fin skjorta!

Heimlaga sa...

Jättestilig och ser ändå väldigt bekväm och skön ut! Jag har funderat på modell för luftiga pojkskjortor, men jag tror du hittat den optimala! Dessutom så snygga tygkombinationer-som vanligt!

Mockolini sa...

Jätte snygg modell och tyget, riktigt härlig =)

Sandra sa...

Väldigt fin skjorta!

Skaparstigen sa...

Modellen är så fin! Och härligt att den ser sådär gammeldags ut. Jag har ocskå sneglat på den i Meedomboken men inte hunnit med än.

Anonym sa...

underbar!

Mimmi sa...

Jättehärlig skjorta på en söt pojke! Sådana klassiska tyger faller mig rejält i smaken.

Snyggt kollage dessutom, det gör så mycket att presentera sina saker på ett snyggt sätt.

Själv börjar jag få ågren över att semestern snart är över. Går in på min femte vecka av sex. Det är skönt att vara ledig!

anna sa...

Underbar skjorta!!

Ett Tu Tre sa...

Så snyggt och stilrent- klart inspirerande.

alvinea sa...

Jättefin skjorta! Den enda typen av skjorta min pojke vill ha, så jag ska komma ihåg dina modifieringar för ärmarna när jag syr till honom!

Kort og Søm sa...

Så fin!!
Fredrikke :o)

Kånkarong sa...

Tack för alla fina ord!