15 september 2011

Sånt jag syr till mig själv

Sånt jag syr till mig själv hamnar aldrig i bloggen, så nu samlade jag ihop alla tunikor (håll till godo med en del rätt ostrukna och urtvättade plagg!), som det blivit en del sen hösten 2008. Då gick jag en kort och förenklad kurs i mönsterkonstruktion. De första 3-4 gångerna fick vi konstruera grundmönster till liv, kjol, och ärm utifrån våra egna mått och de resterande 6 gångerna fick vi anpassa mönstren till modeller och sy dessa. Jag gjorde en tunika med liv och kjoldel och en puffärm. Sen dess har jag använt det mönstret för att göra ytterligare 4-5 modeller på tunika. Det har väl blivit en 20-25 tunikor total under åren. Oftast är de sydda i total stress och panik kvällen innan jag ska iväg på bokmässa. En omgång på hösten då det är mässa i Göteborg och Frankfurt. Sen en gång på våren när jag ska till London och Bologna. Lite trist att man inte tar sig mer tid....

Jag brukar också komma på i juni att jag behöver ett par sommartunikor. Den med äpplen på bilden över är en av årets sommartunikor och den senaste modellen jag provat.

Den här kakifärgade har varit en favorit, både modellen med de sydda vecken och just den här tunikan med sprundet med knappar.
En modell med krage a la Rinos Prästkrageklänning har jag också provat. Det var förra våren och jag är sugen på en ny sån.
Diverse halsringningar och sprund har testats. I höst ska jag inte iväg på några mässor men det är ändå dags fylla på med ett per tre nya tunikor.

16 kommentarer:

KlaramedK sa...

wow va duktig du är!! superfina

Karinottilia sa...

Men jisses vilken kavalkad! Hur fina som helst! Nu blev jag inspirerad att sy mig ett par tunikor till Syfestivalen. Då måste man ju se representabel ut ;)

Hanne sa...

Jättefina, önskar att jag också kom igång med att sy mer till mig själv. Kanske också en kurs? Det är bara det att jag så sällan orkar ta mig iväg. Men som man ser på din produktion är det ju effektiv med en sån kurs. väldigt fina tunikor, precis den stil jag gillar.

Hanna P S sa...

Så roligt att ha så fina egensydda kläder. Otroligt produktivt!

Anonym sa...

Helt fantastiskt! Har inte sytt till mig själv sedan högstadiet. Vad duktigt du är! De är underbara allihopa. Det är ju en dröm att ta någon form av mönsterkonstruktionskurs någon gång.

Heimlaga sa...

Kul att du bloggar om dem, fortsätt med det! Varierande vuxenkläder är ju faktiskt mer inspirerande att läsa om än många småbarnskläder som ändå har en tendens att vara ganska liknande från blogg till blogg

MinaMirakel sa...

Hur snygga som helst, kul att få se dom!/Åsa

AnKa sa...

Så mycket fina tunikor. Jag skulle också behöva några nya men drar mig för att börja sy själv.
Kanske skulle men gå en mönsterkonstruktionskurs och göra några egna snygga mönster. Hur mycket syvana måste man ha för en sådan kurs? Jag kan väl sy men är absolut inget proffs.

Åsa Tidqvist sa...

herrehjälp vad duktig du är! så himla fina - ja allt du syr blir ju fint, men vuxenkläder är respekt! den där med äpplen var ju såå fin!

lilla hjärtat sa...

Wow säger jag med, va mycket fint. Visa mera ; ) Inspirationen flödar...........

Y sa...

wow, fru kånkarong! Favoriten hade varit även min favorit, skitsnygg!

Milly Axling sa...

Underbart att få se dina tunikor. Jag blir sugen på att sy jag med. Men det är ju mönster som är svårt att få till när man ska sy tunikor.
Tack för inspirationen.

Anonym sa...

Men vilken du att du åker på mässor så att det blir vuxensytt också!
Gillar skjortvarianten av min klänning :-)

Angi sa...

Wow, vilka superfina tunikor! :o)
Riktigt roligt att få se dina vuxen-alster också, såååå himla snygga!!

MESC sa...

Så jäkla snygga!!!! Du är ju proffs! allra bäst gillar gillar jag dels den grå med "Rino-krage" och den grå med fickor och massor av knappar. Du borde verkligen sy till försäljning!

Kånkarong sa...

Vad roligt att ni tyckt om att se mina egna kläder. :)

AnKa - det beror helt på kursen. Men har man en del syvana och är van vid mönster (hur olika mönsterdelar ser ut osv.) så har man nog mer ut av en kurs.