13 september 2011

Tre omgångar kalsonger....Kalsonger hade jag länge på listan att sy men ibland tar det tid innan man kommer till skott... Till saken hör att storebror har haft det kämpigt med toalettbiten och vägen till där vi är nu, att allt faktiskt funkar bra (peppar, peppar) har varit lång.

Eftersom jag inte är så pigg på saneringsarbete av nummer två i kalsonger så har många hamnat i soporna och i januari tog jag tag i kalsongsömnaden och sydde en första omgång (bilden längst ner). Då hade vi kommit så långt att det fungerade bra med nummer 1. Däremot så gick det inte att få ordning på nummer 2... Det blev ganska tydligt att storebror hade förmågan men inte viljan. Den första omgången kalsonger gick åt ganska snabbt. I mars/april syddes omgång två (bilden i mitten) och vi införde ett belöningssystem. På ett par dagar hade storebror fattat galoppen, att han faktiskt hade något att vinna på att välja toan istället för byxorna! Vi har haft lite bakslag och fått ta till både en andra och en tredje belöningsrunda men sen en månad tillbaka verkar det ha satt sig och han bryr sig inte så mycket om de där kryssen han får längre utan att gå på toa verkar helt plötsligt vara självklart. Inga slängda kalsonger på flera veckor! Så den tredje omgången kallingar jag sydde för någon månad sen (översta bilden) kanske får vara kvar ett tag...

Det har varit en lång process och jag har känt mig ledsen, frustrerad, irriterad och lite maktlös. Men åh så skönt det är nu när det funkar. Man har tillräckligt mycket strider med en viljestark 4-5 åring som det är ändå...

Kalsongerna då? Jo, de är inga underverk sömnadsmässigt (dom skulle ju ändå slängas ganska snabbt i vissa fall, engångsartiklar liksom...) men tillfredsställelsen av använda upp lite småbitar och att fylla ett behov var stor. Mönster från Ottobre.

Nästa omgång jag syr kan jag äntligen lägga ner lite mer möda på och kanske även göra lite boxershorts!

6 kommentarer:

Benglan sa...

Perfekt med spillbitar och en mamma som syr så snygga kalsonger! :)

Miiaoo sa...

Supersnygga ju! Vilka karameller, om man nu kan säga det om kalsonger.. ;o)
Skönt att det har löst sig!

Citrus sa...

Wow supersnygga kallingar .. får jag fråga vad du har för mönster? Sen undrar jag vad och om du har något tyg som foder?
Är det vanlig resår i midjan?
Många frågor blev det, jag har barnbarn som snart är i den åldern att sköta sig på pottan. Vore kul om jag kunde sy fina kallingar till honom.
Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

od Andulky sa...

Superfina! Vilket nummer av ottobre har du?

Hanna P S sa...

Förstår att ni har haft det kämpigt. Snygga kallingar! Vill också gärna veta vilken tidning det är ifrån.

Kånkarong sa...

sent svar, men mönstret kommer från Ottobre 04/2004

Citrus - i grenen är tyget dubbelt och man vändsyr den så sömmarna inte kommer mot kroppen. Och jag har använt resår i lite olika bredder, men 1,5-2cm är bäst.