21 september 2011

Höstjacka


Jag tycker om att sy jackor, men nu var det ett tag sen. Och tidigare har det mest blivit Kardemummor. I somras såg jag en modell i butik som jag tyckte var lite spännande. Det var en anorak med blixtlåset på ryggen. Det verkade väldigt fiffigt för på och avklädning, så det måste jag prova!

Jag skippade huvan för trots att det är fint och Kardemumma jackorna hade en sån så har jag kommit fram till att det inte är särskilt praktiskt på barnplagg över huvudtaget, med undantag för möjligtvis babyoveraller och galonjackor... Istället för huva fick det bli en sjalkrage i muddväv. Bakstycket går ner över rumpan så det finns ingen risk för att kläppen hamnar på ett ställe där det kan vara obekvämt.

Tyget är en stuv från Dollys i ull och jag är glad att det kom till användning. Jag har lite olika rutiga ulltyger och användningsområdet för sånt är inte stort. För första gången har jag fodrat med ett quiltat foder, det där som har vadd på baksidan. Jag köpte mitt från Stoff & Stil och det är ganska tunt jämfört med motsvarande man hittar på tex Textilcentrum, vilket kan vara bra att veta.

Jag är helt inne på jackor just nu och har sytt klart en i manchester idag och har planer på ytterligare en i bävernylon. Sen får det nog vara bra. För hur många jackor kan en 10-månaders ha? Men kanske beror det på att min overlock är hos symaskinsdoktorn just nu... Under förra veckans syhelg lyckades jag kvadda den totalt redan på fredag eftermiddag, så tack till snälla Nyfiqen och Benglan för att jag fick snylta på era!

8 kommentarer:

Hanne sa...

Väldigt fin jacka! Har drömt i flera år om att sy en anorak till dottern. Den här är så fint och att använda ylletyg till jacka är väldigt bra. När jag väl vågar ge mig in på ytterplagg ska jag också försöka.

Fangoria sa...

Suuuperfin!!! Coolt med dragkedjan på ryggen, det var nåt jag inte sett förr!

Kristin sa...

Jag är inte heller förtjust i luvor men höga kragar som skyddar mot vinden är super och den här var jättefin!

Benglan sa...

Superfin är denna, och jag är jättenyfiken på manchesterjackan!

MinaMirakel sa...

Härlig modell, vet hur det känns att vara utan overlock!
Jag köpte min overlock när jag var 16 år och har samma maskin än............, det vill säga att den är 20 år nu och jag får riktig abstinens när jag måste lämna den på service!/Åsa

MinaMirakel sa...

Härlig modell, vet hur det känns att vara utan overlock!
Jag köpte min overlock när jag var 16 år och har samma maskin än............, det vill säga att den är 20 år nu och jag får riktig abstinens när jag måste lämna den på service!/Åsa

Angi sa...

Jättefin, jag speciellt förtjust i kragen... den såg så himla skön ut! :o)

Kånkarong sa...

Tack snälla ni!