25 september 2011

Höstjacka i manchester

Här kommer höstjacka nummer två till lillebror och jag är så nöjd. Dels tycker jag den blev jättefin, men jag har dessutom inkluderat tre olika moment som jag inte tacklat förut. Ett för att jag bara inte tagit mig tid att tänka till och fundera ut hur jag skulle göra. Ett för att jag inte tagit mig tid att göra det (man vill oftast bli klar så snabbt som möjligt). Och ett för jag har tyckt det är svårt att få ett bra resultat. Men på den här jackan lade jag ner lite extra möda och gjorde då: 1) dolda muddar inuti ärm , 2) ett avvikande tyg närmast blixtlåset i fodret, 3) resår i ryggslutet.

Muddar inuti en ärm kom jag till skott med när jag såg Kokalal sy sin jacka nyligen och det är faktiskt helt logiskt och inte alls klurigt bara man tar sig tid att titta på hur man ska göra. Att sätta ett avvikande tyg närmast blixtlåset har jag tänkt på flera gånger men alltid skippat eftersom det blir ett extra moment. Men det blir fint, speciellt om jackan är lite öppen i halsen. Jag har dragit mig för att sy i en resår eftersom jag tycker att det är svårt att få det bra när man ska sticka fast en resår. Den har en tendens att töja ut sig och tappa stretch. Det har funnits alltför stor risk att det inte skulle bli bra. Men nu ville jag till sist prova och sydde fast en remsa på insidan som en kanal, trädde i en resår som jag stickade fast i kanalens ändar. Det blev jättebra. Inga problem med uttänjd resår.

Yttertyget är en mörkgrå smalspårig manchester från Stoff & Stil, fodret det quiltade igen och en fin rutig flanell som detaljer. Nu tänkte jag att storebror ska få en likadan. Kanske i brunt.

14 kommentarer:

Camilla/NÅNI by Smillas design sa...

Så välsydd och snygg! Riktigt fint med alla detaljer.

Singh sa...

Snygg och välarbetad!

Heimlaga sa...

Så stilig! Jag trodde denna var till storebror...

Karinottilia sa...

Så himla fin! Nu vill jag också prova att sy en sån där fin jacka. Jag gillade resåren i ryggslutet extra mycket.

yngla sa...

Snygg jacka! Detaljerna är underbara.

Skapat av mig sa...

Wow du är SÅ duktig! Ursnygg!

Anonym sa...

Superfin! Du är så duktig! :-)

Kristin sa...

Den är verkligen supersnygg! Jag tycker alltid att det känns så otacksamt att sy plagg med så mycket jobb till barnen eftersom det bara kan användas en kort stund... Imponeras av de som gör det ändå!

MinaMirakel sa...

Hur snygg som helst och !/Åsa

Katharina sa...

Den är galet fin. Du är så imponerande duktig.

Gittan sa...

Å vilken fin!! Jag blir så sugen på att sy en ny höstjacka till K! Det får nog bli mitt närmaste projekt!!!

Mirre sa...

Jättefin jacka med så många fina detaljer!! :)
De plagg man tar sig tid och anstränger sig lite mer med är oftast de man blir mest nöjd med.

Välkommen in till min blogg och tävla om ett stort tygpaket och en symaskin.

MVH Mirre

Katarina sa...

Wow vilket fin - se otroligt proffesionell ut!

Møkster Bu sa...

Så fin!