27 september 2011

Älskade Jeans

Jag tycker om att sy jeans. Och jag tycker om denim, speciellt det som har lite struktur och liv. Jag är alltid på jakt efter sånt jag gillar för det är inte alltid så lätt att hitta. Dessutom försvåras sökandet eftersom en otvättad denim oftast ser ut på ett helt annat sätt efter tvätt! Jag har börjat spara "före" och "efter" provbitar för att bättre kunna gissa mig till hur en denim kommer bli efter tvätt.

Det har blivit ganska många par jeans under min "sykarriär" och jag tyckte det var roligt att titta igenom gamla bilder och samla ihop lite exempel. Paren ovan och nedan är lillebrors och obloggade. De på bilden överst är storlek 74 och har varit sommarbyxorna, snart urväxta. De på bilden nedan syddes i april i storlek 68 och var ett par favoriter i våras.

Dessa är också obloggade och syddes till storebror i våras
Jeans med retrofickor började jag sy våren 2008 och de som ligger i gräset ovan var den allra första omgången och jag slaktade gamla jeans och sydde av. Efter det blev det lite olika varianter ett tag.
Jag har provat lite olika modeller och framförallt många olika typer av fickor och stickningar. Man kan hitta på så mycket skoj med stickningar och när det gäller jeans är det just stickningarna som gör hela plagget. Och under sömnaden är det så roligt att se utseendet växa fram.


Jag har sytt lite fler jeans efter att det här inlägget förbereddes som jag ska försöka komma till att blogga om också....

5 kommentarer:

Mimmi sa...

Vilken underbar samling med jeans! Min favvo är de mörka som "storebror" har på sig i mittenkollaget.

Jag tycker också det är väldigt roligt att sy jeans och efter gårdagens visning fick jag inte mindre än 3 beställningar på jeans - kul!

annas alster sa...

Du är så duktig och inspirerande!

MinaMirakel sa...

Underbar byxsamling, gillar de med retro fickor!/Åsa

Kicki sa...

De med retro-fickor är helt underbaaara! Du är så HIMLANS duktig!!

GOBLIgobli sa...

Jeansdrottningen helt klart! =)