06 mars 2011

Färgsprakande set

Det är inte så ofta det blir så här färggrant på bloggen men JNYs vågade ränder tyg är hur härligt som helst. Jag köpte det på Syfestivalen i november när jag var inne i ett hängselbyx-stim och tanken var just att det skulle bli ett par i den här modellen. Kombinationen blixtlås och mönsterpassning är jag inte så förtjust i men de vågade ränderna är ganska förlåtande så lite lättare att få bra. Jag får ge mig på ett par vanliga randiga så jag får lite övning...

Jag hade egentligen inte tänkt sy någon enfärgad body till byxorna, men av någon anledning har jag väldigt mycket gul jersey och interlock på hyllan... Jag tror jag köpt enfärgat för att matcha både JNYs apor/lejon och Jofotex tåg plus ett par andra bitar... Sen kom idén med olikfärgade kantband. Hur vet jag inte. Lite crazy sådär och inte så stilrent men skoj! När mannen såg den sa han på en gång, "men det är ju fel". Vadå fel?! Ja, det gröna kantbandet skulle såklart suttit på höger ärm och sen rött på vänster. Om man hade tänkt på styrbord och babord det vill säga, men det gjorde ju inte jag. :) Bodyn är det första testet av mönster i storlek 68 och jag gjorde ändringar utifrån anteckningarna jag hade för jobbet med 62:orna. Det känns som det blev bra på första försöket och jag är nöjd. När man ändrar och fixar med mönster är det bra att just anteckna det man gör så är det lättare nästa gång.

12 kommentarer:

Heartbeatdesign sa...

gud så söta brallorna är! Och vilken rolig idé med olika kantband.. har jag inte sett nån annanstans innan men kan nog tänka mig att det dyker upp nån mer stans ;)

MemLin sa...

Läckert :-)

KATTCHING sa...

snyggt!

Space Age Hanna sa...

Vilken kul idé med kantbanden, jag tycker det blev särskilt bra i halsen. :)

Angi sa...

Vilka härliga byxor! Supermysiga!

LillaRöd sa...

Wow!Vilket härligt sprakande sett. Barbord och styrbord kan jag ingenting om men jag vet när jag ser något jag gillar:)

Thea sa...

Vilket roligt set! Får man se det på i morgon, tro? ;-)
Brallorna har jag haft i huvudet länge men aldrig fått tummen ur att sy. Nu kanske jag får det! Bodyn är ju supercool. Men vilket jobb att byta tråd i CP:n...

Liten Lucky sa...

oh vad härligt!!!

MinaMirakel sa...

Jättesnyggt!
Underbara färger!/Åsa

sorkmor sa...

Jättehärligt set, hänslebyxorna har färg så det räcker till båda :) Vågat och lyckat med olika kantband :)

Åsa Tidqvist sa...

snyggt!

livsglimtar sa...

Hej så fint du syr ... jag gillar verkligen de olikfärgade kantbanden. Nu undrar jag vad det är för kantband du använder för inte är det väl vanliga bomullskantbant?