14 januari 2011

Body med kuvert ringning och annat

Här är resultatet av nästa mönstertest, body med kuvert ringning från Ottobre 05/2006. Det är den här modellen pappa i huset gillar bäst och tycker är enklast. :) Den första sydde jag i en mysig vinröd och grårandig interlock från MG tyger och till det ett par muddisar i samma mörkröda nyans, jogging från Stoff & Stil. När jag hade farten upp och grå tråd i overlocken passade jag på att göra en liten omlott kofta av en spillbit grå fleece. Koftan kan göras lite längre nästa gång men jag tycker det blev ett fint set. Allt av tyger som legat länge på hyllan!

På den här första bodyn gjorde jag inga ändringar på halsringningen utan kortade bara av framstycket med 3,5 cm, sidosömmen med 2,5 cm i benringningen och minskade bredden. Som ni ser är halsringningen alldeles för tight och korvar sig. På body nummer två i Jofotex tågtyg fixade jag till halsringningen och kortade sidosömmen lite mer, så jag totalt minskat 4 cm jämfört med Ottobres mönster. Ändringen på halsriningen gjorde jag genom att nåla ihop mönsterdelaran i papper och rita ut ändringen. Då ser man bättre hur delarna överlappar och hur man vill ha det.

Till den ett par byxor i grön velour från Swelogent. Jag hade tänkt ha muddar som vanligt men upptäckte att jag inte hade någon muddväv som stämde i ton. Så istället gjorde jag en resår kanal av velouren till midjan och fållade benslut med trestegs sicksack, som jag tycker är fin att använda till fållar på velour, jogging och fleece istället för täcksöm. Om det känns opraktiskt med fåll så kan jag dra i en resår.


11 kommentarer:

yngla sa...

Jättesnygga bodies! Och så snyggt det är med enkla tyger ibland också!

MemLin sa...

Jättefina! Ska till och sy bodys med kuvertringning jag med. Det verkar vara så att männen ogillar omlottnodellen överlag ;-) Tydligen för krångligt och för mycket knappar :-D

Jennie sa...

Men oj vad fint det blev efter dina förändringar i mönstret! Jag har själv använt samma mönster med kuvertringning men aldrig riktigt fått till det. Det rynkar ihop sig på samma sätt som din första body. Framför allt är ju öppningen för liten men rynket gör också att det blir en liten "puffärm". Nu blir jag sugen på att testa att göra om mönstret själv när jag ser hur snyggt det kan bli!

Annas alster sa...

superinspirerande inlägg. jag har typ läst det 3 gånger. Använder också det mönstret nämligen. skulle vilja göra det lika fint som du, men huuur? Undra sa flundra. Hm, det är väl sånt man lär sig ju mer man syr, att ändra mönster så de blir som man vill. Men visst ä det mönstret helt galet långt??!

MinaMirakel sa...

vad fin set i det vinröda, kul när mönsterknåpandet lönar sig!/Åsa

Kånkarong sa...

MemLin - Precis så är det här också. Mannen tycker omlott är alldeles för krångligt! :)

Mimmi sa...

Så underbart söt den lille kommer att bli.

Underbar fin är den grå koftan.

Pyssellycka sa...

Det blev jättebra efter ändringen. Har också tyckt att det rynkar ihop sig, men så långt som att jag borde ändra mönstret har jag aldrig tänkt! Men du, förminskar du även överlappningen, eller är det bara själva urringningen?

Fangoria sa...

Snyggt! Jag ska strax prova det mönstret men i stl. 92...har faktiskt hittills aldrig sytt något i Ottobres mönster...=)

OggatoJ sa...

Det är en riktig njutning för en tyg- och syfantast att titta runt på din blogg och se allt fint du gjort.

Men var kommer dina fina tygmärken från? Inte minst de fyrkantiga men även de dubbelvikta är jättefina. Jag har tröttnat lite på de gamla vanliga från minanamnband och letar efter andra former.

Sannixen sa...

Åh super fina. Letar mönster till just såna bodys. Jag skulle inte kunna få köpa mönstret av dig? Vore super snällt :)

Mvh Sanna

www.sannixen.bloggplatsen.se