10 januari 2011

En riddare


Nytt år och idag är lillebror sex veckor och vardagen tillbaka efter alla helger. Det enda som blev sytt i december var denna riddar utstyrsel som storebror fick i julklapp, kompletterat med hjälm, svärd och sköld från det stora leksaksvaruhuset. Ett försök av mamma att spä ut den annars så dominerande Star Wars fixeringen som råder. Det lyckades delvis och utrustningen är stundals uppskattad, men svärdet kan självklart även användas som lasersvärd... En rulle slinkig sammet som jag någon gång fått kom väl till pass och det finns mer kvar som framöver kan bli trollkarlscape och annat.

Det där med utklädningskläder har jag annars glömt bort lite. Jag minns själv hur mycket jag lekte med diverse avlagda plagg som mamma samlat i en låda (lite olika fina 50-tals klänningar tror jag det var bland annat!) och jag ska försöka bygga upp en låda till sonen.

Sista dagarna har jag faktiskt kommit igång och sy lite igen och har några plagg att visa. Men det är inte så lätt att hitta tiden än. Är lillebror vaken vill han inte gärna vara någon annanstans än i någons famn och några fasta sovrutiner finns inte än, så det är svårt att utnyttja tiden. Men det ska väl falla på plats snart!

I övrigt hoppas jag att bloggen ska bli lite mer aktiv framöver. 2010 var ett stillsamt år ur den aspekten med ynka 37 inlägg jämfört med 108 under 2009! Graviditetsillamående fram till vecka 19 och annan trötthet gjorde sitt, så jag siktar på mer fart och fläkt här under 2011!

4 kommentarer:

Åsa Tidqvist sa...

ack, de där lasersvärden...om man inte FÅR sådana så tillverkar sonen dem själv, av kopiösa mängder ritpapper som rullas ihop och tejpas...men jag slingrar mig somen ål när han frågar med huvudet på sned om jag kan sy en Lukeskywalkerdräkt...

jättefina riddarkläder förresten! ser väldigt välsytt ut!

Heimlaga sa...

Tjusig dräkt! Utklädningskläder är roliga. Vi har nog tre flyttlådor fulla, både sydda saker, second hand fynd, egna avlagda kläder etc. 15-åringen ordnade utklädning för hela sin skola som bildprojekt i nutidskonst...

MinaMirakel sa...

Jättefina utklädningskläder!
Jag har flest tjejer, så det där med lasersvärd har jag inte råkat ut för.
Det är mest traktorer och verktyg som gäller för killen i denna familjen/Åsa

Fangoria sa...

Coolt! Min lilla 3-åring är inte helt förtjust i att klä ut sig men jag hoppas det kommer, har en del roliga mönster att ta till då! =)
Är ju förståeligt att det inte blir så mycket sytt när man är gravid och första tiden med bebbe, då ska man bara snusa bebis och vila och lära känna varann!