12 januari 2011

Body med knäppning på axeln storlek 62

Lillfjant kan nu ha storlek 62 så jag har satt igång med några bodys.

Jag ville testa Ottobres mönster på den vanliga med knäppning på axeln och modellen med kuvert ringning i halsen. Omlott i all ära och det är skönt precis i början när man tycker det är lite bökigt att trä något över huvudet på bäbisen, men nu tycker jag det går lika bra utan.

Först modellen med knäppning på axeln, möstret finns i Ottobre 01/2006. I och med att Ottobres mönster alltid brukar vara ganska stora, så jämförde jag med en HM body när jag ritade. Jag tog av en halv centimeter på bredden och kortade lite på längden, framförallt framflärpen.


Så här blev det i förhållande till HM bodyn, fortfarande stor alltså. Då delade jag på mönstret för fram- och bakstycke mitt i ärmhålet och kortade av där ca 1,5 cm, kortade ärmarna och ringade ur benhålen mer så sidosömmarna blev kortare. Då blev det som på den turkosa bodyn, som jag är nöjd med. Halsringingen är ganska tight och först tänkte jag att jag skulle ringa ur den lite, men sen upptäckte jag att jag tabbat mig med knäppkanterna (ritat för kort) och det gjorde ett par centimeter. Jag ska sy en ny på rätt sätt och se hur det blir innan jag gör någon ändring!

Jag håller nu på med version två av kuvertbodyn, så visar resultatet av det om någon dag. Jag hoppas bara att jag sen kan föra över motsvarande ändringar på mönstret i nästa storlek så jag inte behöver sy flera test igen innan man hittar rätt!

Jag måste för övrigt säga det igen... Jag älskar min KAM press!

8 kommentarer:

Benglan sa...

Fina bodys och otroligt söt liten grabb :) Är det inte härligt att sy själv till barnen. Då kan man välja tyg och modell precis efter eget tycke och smak.

Katarina sa...

Å vad fin han är! Ja kläderna också förstås! :-)

Thea sa...

Ja, oj vilken skillnad i storlek!!
Kul att du visade det, så man ser.
Men HM:s är nog rätt små?

Vad fi han är, förresten, lillebror. Ni får komma och hälsa på nån dag!

Kånkarong sa...

Du har nog rätt i att HMs är lite mindre än andra, så jag lämnade lite extra på vidd och längd.

Vi hälsar gärna på! Jag mejlar. :)

Mimmi sa...

Åh, vilken söting!

MinaMirakel sa...

Så fina bodysar!/Åsa

Fangoria sa...

Supersöta bodies och görsöt lillgrabb!

Åsa Tidqvist sa...

superfina bodys och superfin kille!!