14 november 2010

Små hängselbyxor


I fredags jobbade jag min sista dag. Jätteskönt men också konstigt att man inte ska vara där på ett år! Imorgon blir i alla fall första dagen jag får gå och pyssla och fixa hemma. Vi har inte fått fram något skötbord eller andra attiraljer än, och anmäla sig till Försäkringskassan ska man nog göra, och kanske packa den där väskan snart, och se om jag kan hitta mina gamla papper om profylaxandningen... Ja, jag har ännu inte hunnit tänka så mycket på det som ska hända snart, men det är väl det jag ska ha de här två veckorna till. Och sova! För det går inte alltid så bra på natten... Ligger jag inte vaken i några timmar, så vaknar jag i alla fall (för att ändra ställning) varannan timme, eller varje som i natt!

Och sy lite till Galleri Hemsytt skulle jag också vilja hinna med om jag orkar. Men jag har några saker kvar att visa som jag sytt till lillebror...

Att sy små hängselbyxor är lite beroende framkallande har jag märkt. Det är lätt hänt att man börjar titta på alla sina tyger som potentiella tyger till hängselbyxor... Det här är en modell från Ottobre 6/2007 i storlek 50 och är så enkelt som det kan bli. Två sömmar, plus mudd och kantning förstås. Den randiga frottén hittade jag på syfesivalen en gång och den gröna trikån på Myrorna. Äkta retro!

På mina Nejlikor gillar jag att hängslena knäpps med framstyckets flärpar framför bakstyckets, därför gjorde lika på de här, men se det funkade inte alls bra visade det sig. På hängslen i trikå med tryckknapp, så viker sig "hängslans" kant lite grann tydligen, så det spelade faktiskt roll vilken del knäpps ytterst. På nästa par gör jag tvärtom, för fler kan det säkert bli!

Pyjamasmönstret i förra inlägget kom från Ottobre 6/2009 för er som frågade.

5 kommentarer:

od Andulky sa...

Superfina!!
Tack för svar om ottobre också!
Lycka till med förlossningen! Satt just och tänkte på hur fort tiden går, min lilltjej är idag 2 hela veckor!!!

Benglan sa...

Fina! Har också producerat många sådana för ett tag sedan (de säljer bra :))
Skönt att vara ledig nu och spännande att lillebror kommer snart! :)

Vad fick du för reaktioner på vagnen förresten?... :)

Y sa...

så himla söta! lycka till med kläckningen!!

Mimmi sa...

Så fina byxor!

Njut och ladda batterierna!

MinaMirakel sa...

Jag måste oxå sy fler par hängslebyxor, dina var jättefina!/Åsa