11 november 2010

Pyjamas

Pyjamas tänkte jag att vi kunde behöva ett par extra och jag hittade ett mönster från Ottobre. Knäppningen ska gå hela vägen ut i mudden, men provade en sån här variant istället.

Efter den första, den i farmertyg, insåg jag att proportionerna i mönstret är lite tokiga. Hela längden, axel till fotknöl är nog ganska ok, men däremot är axel till gren måttet väldigt långt och benen väldigt korta! Jag har även gjort kroppen aningen smalare än mönstret, men det kanske går att ta mer.

På nästa dress klippte jag grenen högre, vilket även gör öppningen lite större (på den första är det risk att den är lite liten).

Vi får se hur det passar när vi väl kan använda plaggen på riktigt och då vet jag om fler ändringar ska göras till nästa omgång i större storlek.

8 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Har själv använt det mönstret men i stl 68, tyckte det passade fint!/Åsa

Kristiane sa...

hold op det er nogle fine ting du syer. sidder jo og bliver helt misundelig. ha ha..

FlygFulaFluga sa...

Vilka fina pyjamaser! Och så kul att få sy småkläder - jag blir lite avis;)

Tack så mycket för alla hjälp med tips o råd när jag skulle köpa symaskinerna på Syfestivalen - du var verkligen till stor hjälp för mig! Det blev 2 st Berninor tillsist, och jag är riktigt riktigt nöjd!

/Lena

TRI o MAR sa...

Ursöta små pyjamasar!! Fina bilder med frosten i bakgrunden.

od Andulky sa...

Superfina! Vet duvilket nr det är på ottobre?
/anna

Dittenodatten sa...

Åh vilka söta mysiga pyjamasar!

Fangoria sa...

Sååå snygga!! =) Och seten med body och byxa i förra inlägget var allihop oxå små godingar!!!

OYB sa...

Så härliga!! Håller med om att den första pyjamasen ser ut att ha konstiga proportioner, den nedre ser mycket bättre ut. Vilket Ottobrenr är mönstret ifrån?