09 november 2010

Set body & byxa

Bodies har jag inte sytt så många tidigare. Jag tror det blivit fem hittills! Och ingen omlottmodell. Anledningen till det är väl helt enkelt att sonen redan var drygt ett år när jag skaffade min overlock och började sy i trikå. Överhuvudtaget så höll jag inte på med någon klädsömnad förrän han var ca 10 månader, så jag har aldrig sytt till honom som liten bäbis.

Därför är det lite extra roligt att få chans att sy till en egen nyföding och självklart vill man göra de där första plaggen man åker hem från BB med. Tre set blev det, men vilket ska vi välja?!

Klövrarna från Deerdot är fantastiskt fina i sin enkelhet och har fått matchande velourmuddisar. Manchestermuddisarna till set två och tre blev till av resterna av tyger som köptes in för en beställning och fick små bakfickor bara för att. De söta bilarna från Michas Stoffecke passade bra ihop med den olivgröna manchestern. Och sist, prickar som valdes för att dom matchade den petrolfärgade manchestern perfekt!


Det ursprungliga mönstret till bodyn kommer från Ottobre, men har förminskats till en storlek 50 av Kokalal. Tack för avritningen! :) Sen justerade jag det lite i skärningen kring rumpan, men det kan säkert göras lite mer.

Knapparna (ditsatta med den nya KAM pressen!) är färgade metallringar i en lite mindre storlek, 9,7 mm eller size 14, och jag beställde dem från The Snap Store i USA. Det gick på mindre än en vecka och var jättesmidigt så kan verkligen rekommenderas. Snap Store har dessutom ett stort utbud färger till jättebra pris.

15 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Åh herregud vilka fina set!!! Fickorna på muddisarna blev verkligen supersnygga. Min absoluta favvo är nog nr 3. Men ALLA set var fina! :-)

yngla sa...

Så läckra allihop! Svårt att välja, men jag gillar nog ettan bäst :)

Cilla sa...

Supersöta allihop..! Tyckte bäst om 2a setet... Jättegulligt

makrill sa...

Å, så fina set!! De gröna brallorna är supersnygga. Jag håller också på att producera till pyret i magen - så här fick jag inspiration! Hur tycker du att klövertyget är i kvalitet - jag har bara köpt det vävda bomullstyget än så länge.

Skapat av mig sa...

Men å så fina! Så kul att få sy smått till sin egna lilla plutt!

Kristin / lilla t sa...

Så fina! Vilket fint biltyg du har hittat. Lite roligare än de som finns i Sverige tycker jag...

Benglan sa...

Härliga set! Ser riktigt proffsigt ut med fickorna på brallorna :)

Dittenodatten sa...

Åh vad fina set du gjort Förstår att det är svårt att välja!

Hello sa...

Åh, så fin din bebis kommer bli!

W collection sa...

sååå fina... jag älskade set 1, men alla var som sagt jättefina!
Ska den lille komma snart? Själv har jag bf 18jan men blivit sjukskriven nu pga av sammandragningar :(så vi får väl se när den bestämmer sig för att det är dags...LYCKA TILL!

MinaMirakel sa...

Underbra bebiskläder!/Åsa

Sandra sa...

Mittensetet är absolut det som tilltalar mig mest. Jag älskar naturfärger och roliga mönster. Spännande att det inte är lång tid kvar till lillebror kommer. Hoppas du hinner vara hemma några dagar och slappna av innan det är dags att bli tvåbarnsmamma.
Ha det gott!
Kram, Sandra.

Liten Lucky sa...

Helt underbara set!! Verkligen!

OYB sa...

Jättesnygga set alla tre!! Hade valt nr 1 att ta med till BB, det setet hade mjuka velourbyxor.

LustigLinda sa...

Verkligen underbart söta set. Man vill ju ha en ny liten att klä upp!