07 november 2010

Den första overallen

Nu ska det vara 3,5 veckor kvar innan lillebror kommer och jag håller mig gärna till den tidsplanen. Jag har en vecka kvar på jobbet och sen känner jag att jag vill ha lite tid hemma och pyssla. Eller, jag säger det nu, men sen när det närmar sig kanske jag blir jättetrött på att vänta!

Hur som helst har det nu i alla fall blivit en hel hög med plagg till blivande lillebror. Men de flesta har fått vänta på min nya KAM press som jag hämtade upp från Babythings på Syfestivalen i fredags.

Den här overallen var det första jag sydde när de sista beställningarna var klara för några veckor sen och i eftermiddags fick den fina röda knappar. Även om jag var helt inställt på att göra en overall med fleece på utsidan och någon velour som foder, så kunde jag inte låta bli denimen när jag hade denna skotskrutiga fleece att matcha med. Då fick det bli ett extra lager fleece mellan ytter- och innertyget (förutom i ärmarna) eftersom det inte är någon värme överhuvudtaget i denim! Känns det helt opraktiskt, så går det alltid att sy en ny!

Mönstret kommer från Ottobre 3/2003, men jag har dragit ner det till vad jag hoppas ska vara storlek 50. Det är ett udda mönster så justeringarna var även de lite udda. Vi får se om det funkat. Det jag så här i efterhand skulle ändra är benen. Jag tog inte mycket på bredden, men dom kan nog få vara nästa lika breda som på 56an (fast det beror ju även på vilket material man syr i). Ärmsluten har jag smalnat av en hel del och dom har fått övervik till dom små händerna.

En rolig modell att sy som jag även hört ska vara praktiskt.

Mer lillebror-plagg kommer! Bland annat behöver hjälp med att bestämma vilket set skrutten ska få åka hem i...

9 kommentarer:

Karinottilia sa...

Superfin outfit. Vad spännande att det är så nära nu med ankomsten! Hoppas att du hinner vara hemma och pyssla och ladda batterierna inna lillebror dyker upp.

MemLin sa...

Det blev jättefint med dom röda knapparna till :-) Tack så jättemycket för fikat igår!

Cilla sa...

Verkligen jättetuff! Älskar den!

Heimlaga sa...

Japp, den är mycket praktisk! Din blev dessutom stentuff!

Dittenodatten sa...

Jättefin! Hoppas lillebror kommer när det är planerat, sååå jobbigt att gå över tiden! (Vet av egen erfarenhet x 3!) Blir sugen att sy en liknande overall till min lilla systerdotter som väntas i februari! Tack för inspirationen! =)

Fangoria sa...

Åh så söt, jag vill oxå prova att sy en såndär overall-modell, har ett mönster att prova men synd att jag inte tänkte på förra vintern när Tiril låg i magen...=)

Heartbeatdesign sa...

Supertuff overall, han kommer va tuffast i stan :)

Y sa...

vansinnigt söt overall. Jag har bläddrat i och njutit av mina böcker. tack!!!!!!1

Mimmi sa...

Det blir en ritkigt liten tuffing i en sådan snygg jeansoutfit, fleecen var ju pricken över i:et.