14 oktober 2010

Denim

Nu är det 7 veckor kvar tills lillebror ska komma och det känns att det närmar sig. Tung i kroppen och trött på kvällarna men än dock sugen på att sy lite smått nu! Jag har precis klarat av tre beställningar, som blir de sista på ett tag, så kan ge mig på små bodies och annat när andan faller på. En liten vinteroverall hoppas jag det ska bli också.

För ett antal veckor sen var det återigen brist i sonens byxlåda och jag sydde två par nya jeans. Jag hade en liten bit svart denim som räckte precis till ett par jeans. De fick vita stickningar och lite lappar i fickan. Premiär för svart denim för min del, men jag kan tänka mig mer.

Sonen är ingen stor kille, men det har ändå hänt en del med benlängden på slutet. Dessutom är han liten över rumpan, så byxor blir lätt lite vida. Den här gången ville jag göra ett par smala byxor, men trodde jag hade tagit i lite väl mycket när de färdiga så ut som spagetti... Men jeansen visade sig sitta alldeles utmärkt.

De blå jeansen nedan har ett par extra cm vidd över rumpan, men inte för lösa. Fållen gjorde jag med förstärkt raksöm för att få den lite mer markerad. Jag använder faktiskt alltid vanlig tråd och inte jeanstråd. Jag tycker stickningarna syns bra ändå och vill jag ha dom lite kraftigare kan jag antingen sy med en förstärkt söm eller någon gång har jag provat att använda dubbel tråd.Förutom att sy till lillebror och ett och annat plagg som sonen kan behöva, så hoppas jag att jag hinner och orkar sy lite till Galleri Hemsytt som återkommer 2.a advent, 2-8 december. Återigen på Adesso. Läs mer på galleribloggen!

11 kommentarer:

Mimmi sa...

Åh, så superfina byxor! Favoriten blev nog de svarta.

Har själv inköpt lite härliga band för att dekorera byxor och tröjor med. Hittade faktiskt en hel del "barnband" på Jofotex när jag var där förra veckan.

Spännande med lillebror!

MinaMirakel sa...

Sååå fina jeans!/Åsa

MemLin sa...

Jättefina, båda paren!

finnkids sa...

Ursnygga jeans båda två!

Fellai sa...

Jättefina jeans! Ser mycket proffsiga ut, jag är imponerad. Blir sugen på att sy jeans till min son men de blir nog inte så snygga som dina :-)

Katarina sa...

Kul att ses igen!

Jättefina jeans verkligen - de svarta är nog min favorit också men jag gillar stilen med uppviket på de blå med. Bägge ser ut att sitta jättebra!

GOBLIgobli sa...

Verkligen snygga jeans!! Tänk vad lappar och stickningar kan göra.

Dubbel tråd, det måste jag prova! Låter kanonsmart.

Roblin sa...

Skitsnygga jeans!
Gillar speciellt de svarta. :)

Blir väldigt kul att få se allt smått som du kan tänka dig att knåpa ihop till lillebror.

Skapat av mig sa...

Å vilka fina jeans!!

Lilla Anka-design sa...

O så fina jeans! Blir lite sugen på att sy byxor!!! Jag som nästan bara syr klänningar annars!

Benglan sa...

Du har fått en award!