06 augusti 2009

Nåldynor och en specialare

Jag har två såna här nåldynor sen tidigare men har länge känt ett stort behov efter fler. Det är bara så svårt att prioritera den här typen av projekt... Till slut gjorde jag det och det blev ett gäng. Jag vill ogärna jaga runt efter nåldynor, så det är bra att ha en vid varje maskin och en på klippbordet. ;) Sen fick en användas till synålar.

Jag gjorde också en liten specialare för nålbyten. Jag tycker alltid jag får slänga bort symaskinsnålar bara för att jag inte kommer ihåg vilken sort det var (jeans, stretch eller vanlig 80...), så nu har jag en dyna för att förvara maskinnålar vid byten! Sektionerna man inte ser på bilden är för cover nålar och för super stretch.

Nu vill jag även göra ett par mindre för handleden.... ;)

17 kommentarer:

fante sa...

Jag hade också samma problem som du: att komma ihåg vad det var för nål ... Men jag kör med latmansvarianten: En tygbit :-D En i trikå för trikånålar och en i vävt tyg för de nålarna. Sedan har CP-nålarna också fått en liten bit ;-)

Men din variant är ju onekligen snyggare ... :.D

Mimmi sa...

Din specialare var ju hur smart som helst - när sylusten återkommer (har inte sytt på de senaste 2,5 veckorna så får det nog bli något liknande ;-)

MemLin sa...

Specialaren var ju jättesmart, blir nog till att härma den iden.

LizA sa...

Gud så smart, har samma problem. Just nu samsas alla blandat i en gammal knappnålsask;) Måste leta åt beskrivningen för dom där och sy mig en!

Pumla sa...

Söta OCH smarta :)

Velkommen til min kreative verden sa...

Du laver så mye fint. Morsomt å følge deg: )

Heimlaga sa...

Jag fattar inte varför inte nålfabrikanterna gör tydliga märkningar som går att se och förstå! En del har ju färgkoder, t ex gult för stretch och blått för jeans, men inte alla!
Jag försöker låta det fodral vars nål används ligga framme bredvid symaskinen, men säkert blir det fel i alla fall. Din lösning verkade ju både snygg och smart!

Lottaspace sa...

Vilken bra idé med att ha olika delar för olika nålar!
Är själv lite dålig på att ha rätt nål till rätt tyg.. måste skärpa mig..

Maria sa...

Men så smart! Att man inte tänkt på det förut.
/Myssel.blogspot.com

h/saltaste bönan sa...

Genialiskt med märkningen!!

HugOlle sa...

Va fiffigt! Har ju gjort lika samma nåldynor men inte kommit på den smarta uppdelningen!!

LillanLillebror sa...

Sååååå söta, och vad smart att märka upp det så. Jag har samma dilemma.

Hello sa...

Både smarta och söta. Fast jag använder aldrig nåldynor...

Nilla sa...

Supersmart med förvaringen av nålar vid nålbyte. Söta nåldynor! Är det något mönster som man kan få tag i eller är det något egenkomponerat? :P Jag använder bara nålaskar till vanliga knappnålar men för nålbyten skulle jag kunna tänka mig att ha en såndär!!

Kånkarong sa...

Ja, så enkelt och man undrar varför man inte tänkt på det tidigare!

Det fanns en beskrivning på en blogg tidigare men jag hittar den inte nu. Jag tror bloggen var Mitt Lilla Hus... men att tuten från början var amerikansk kanske?

Mioora sa...

Fiiiina! Synd att jag inte syr bara..:)

Bumblebee sa...

Men gud va smart med din specialare. Jag har hur många nålar som helst i min vanliga nåldyna som jag glömt vad det är. Och att läsa på dem är ju näst intill omöjligt.
Hoppas du förlåter mig för att jag apar efter!