09 augusti 2009

Svettis


Imorgon börjar jag jobba igen och sonen ska tillbaka till dagis - på STOR avdelning! Först kändes semestern evighetslång och sen gick det hur fort som helst... Det är lite både och att man får gå tillbaka till den vanliga ordningen igen. Skillnaden för mig i höst blir att jag kommer att ha en ledig dag i veckan till sömnaden. Det ska bli intressant att se om man får något gjort.

Så till det sydda. Ett typiskt bra dagisplagg till sonen. Nu kommer väl inte en sån här joggingjacka behövas på en gång men den blir nog bra snart när det svalnar lite mer. Jag köpte det gröna joggingtyget på Jofotex redan i höstas och hade tänkt att det skulle bli en jacka i kombination med landskapstyget efter att jag sytt den här. Men jag kom av mig... Idén till fickorna har jag snott rakt av från Molo. Botildas Sprallin hade en Molo jacka på sig när vi sågs en gång förra sommaren och hon verkade tycka att vant-fickorna var så mysiga, så jag har haft det i bakhuvudet sen dess.

Fickorna har jag vändsytt i blå jogging på framsidan och orange interlock på baksidan. Lite orange tittar fram underifrån och vantarna är påsydda med orange stickningar. Dragkedjan är sydd med infodringar som har förstärkts med mellanlägg. Till framstycken har jag använt formband. En bra beskrivning på sömnadsordningen hittar man hos Kokalal.

Jag vet väl inte om jag tycker den blev som jag tänkt mig... I mit huvud var det fräsigt med alla olika färger men när den började bli klar kände jag mig mer tveksam... Ja, hur som, den är nog i alla fall "barnvänlig" på något lattjolajban-vis!

11 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Supersnygg! Älskar också Molo-fickorna ;-)

tisa sa...

jag tycker den blev jättefin! minns jag inte helt fel är det en tröja/jacka i allt om handarbete med virkade vantfickor på, har för mej det va i senaste nummret :) dessa fickor tycker jag är ursöta! önskar mej oxå en dag i veckan till sömnad, i så fall kanske ett liknande plagg dyker upp hos mej med :)

Sofia sa...

Hur läcker som helst.

Moi! sa...

Skitcool jacka! Länkade till i mitt senaste inlägg eftersom jag upptäckte att du hade gjort ett plagg från den finska boken JuJu. Hoppas det är ok?!

Strömming sa...

Jättefin jacka! Färgglad javisst men det är väl perfekt när det går mot grå och trist höst och vinter!

Jag råkade ut precis för det du beskrev med "osydd" bit precis under kantbandet. Inte så snyggt så ska defintivt följa ditt råd. Tack för att du tog dig tid att dela med dig av din kunskap! :D

florin sa...

NICE!

anna sa...

Underbar! Älskar den!

syster A sa...

Kalasfin!! Härligt färgglad.

Bobo/Rumba de kransen sa...

Den är jättefin och jag tycker man kan sno. Det har även Allt om handarbete gjort, fast med virkade fickor - och det tänker jag också göra snart.

Maria sa...

Snyggt!

Hello sa...

Så är det ju - man inspireras och härmar, från både gamla mönsterböcker, kommersiella företag och andra hantverkare. Inte var direkt Molo de första med att sy vantformade fickor heller. Jag tycker det är sååå gulligt med såna fickor! Och visst är den färgglad, men då passar den både till trista humör, trista dagar och många, många andra kläder! Perfekt med andra ord!

Skulle också vilja ta en sydag i veckan! Ska nog fundera en vända till på det...!