25 juli 2009

Boho chic...

Efter den blårandiga skjortan ville jag genast göra en till men den här gången en rak modell med sprund. Hos Dollys köpte jag även den här randiga linnestuven och jag valde små bitar av naturfärgat linne som detaljer. Samma sprund som på förra skjortan (kommer jag på en ny sak vill jag gärna prova den i en massa olika kombinationer på en gång innan jag ledsnar...!).

Den här gången lade jag till en liten ficka med broderad båt som jag bara sytt fast med fuskoverlocksöm på vanliga maskinen. Linnet är väldigt "lättfransat" och det hade redan fransat upp en del i första tvätten. Återstår att se om det har fransat klart eller om det släpper helt vid ytterligare tvättar... Man måste ju prova!

Ett annat ställe där det släppt lite är vid sprundet (nätt sömsmån och "skört" tyg) och det blir till att använda lite mellanlägg nästa gång! Ännu en lärdom. Jag använder inte så ofta kontraserande tråd till stickningar, förutom på jeans, men den här gången valde jag en ljusblå tråd som inte syns så mycket men tillräckligt.

Om det var snickar/seglar känsla över den förra så är väl helhetsintrycket den här gången lite mer hippie... :) Eller indiskt kanske?

När jag gjorde den här för ett par veckor sen hade jag redan ett par tre till tygkombinationer påtänkta till skjortor men annat har sytts sen dess, så nu får vi se om det blir några fler!14 kommentarer:

Palven sa...

Hur snygg som helst =)

Heimlaga sa...

De är verkligen underbara dina skjortor!

anna sa...

Hur underbar som helst!!

Fit mum sa...

For et nydelig antrekk; skjorten var knall stilig, og tekstilet likeså!
Fant deg via Anna; legger deg til blogglisten min! Her var det mye spennende!

sygryn sa...

Så himla fin! Är alltså de randiga tyget i linne? Jättefint! Vet du vilken leverantör det kommer ifrån. Tänkte om kan få tag på det någon annanstan:)

Emilia sa...

Verkligen fin!

LillanLillebror sa...

Jättefin skjorta! Jag har också funderat på något åt "emilhållet" men har haft lite svårt att hitta tyg - för breda ränder, för smala ränder, fel färg, för tjockt.... :-) Du vet säkert hur det är.

MadebyMammaMia sa...

JÄTTEFIN!
Satt och försökte sy en test skjorta ikväll blev så inspirerad:) Undara bara hur du får till sprunnet i halsen så fint? För mig ville bomullstyget frans sig lite,litegrann. Något tips:)

Kånkarong sa...

Tack alla!

Sygryn - jag har tyvärr ingen aning, det var bara en stuv. Och förmodligen har inte Dollys det heller... Tygaffärer verkar ha dålig koll på tillverkare av tyger tycker jag. Jag har frågat några gånger på olika ställen och dom vet inte. Dom måste få allt från någon grossist...

MammaMia - Jag syr sömmen innan jag klipper upp sprundet. Mellanlägg är nog också att rekommendera. Det ska jag använda nästa gång...

Moi! sa...

Jättefint!

MadebyMammaMia sa...

TACK FÖR SVARET! Undrar bara om du har foder på insadan också?! Så du bara viker över fodringslappen på avigsidan?
För på Emil skojrtan - SOM ÄR SÅÅÅÅ FIN ---- ser jag ingen söm vid sprundet!? Vill så gärna sy en snart ------:)

Lork-mamman sa...

Underbart! Det är så man blir tårögd av live-bilderna! Det är så sällan jag hittar bilder med små killar som busar runt i något hemsytt som inte är vanliga t-shirts. Mer sånt! :D

MemLin sa...

Jättefint och sommrigt! Brukar inte gilla skjortstuket på små barn men det där gillade jag verkligen.

Äppel Päppel sa...

Alldeles underbart fin!