20 april 2009

Regnbågskofta

Mycket tyg har shoppats och arbetet har tagit vid med första dagen avklarad och två kvar.


Det här är ett av plaggen jag hade med mig som present till den lilla engelska pojken. Det är en kofta i Andersson & Hjalmarssons härliga regnbågsvelour, som jag till slut lyckades få tag på efter tre misslyckade försök. Den verkar ta slut på studs för det mesta. Tack Mimmi för langningen! Den gula velouren kommer från Söders tyger muddväven från Textilcentrum och knapparna från Snapsource.


Modellen är samma som den här och jag trodde jag gjorde halsringningen lite mindre men jag vet inte jag... får jobba på det. Kortare mudd kanske? Jag gillar verkligen koftor och tycker det är ett så användbart plagg. Varför finns det så få ute i handeln? Varför är det mesta munkjackor med luvor?


Och här kommer ännu ett boktips! Jag tyckte det var lite roligt att kombinera plagg med bok och tänkte att det kan man kanske fortsätta med lite då och då. :) Helst ska det finnas någon koppling mellan plagg och bok men det kan jag inte påstå att det gör här... Jag ville bara så gärna ha med en bok av Eva Lindström, Sveriges bilderboksdrottning! Helt enkelt genialiska och härligt kufiska historier. Titlar vi gärna läser hemma är den här; Vilma och Mona spanar och smyger men också Min vän Lage, En fågeldag och Sonja, Boris & tjuven.8 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Härliga färger! Schysst med enfärgade armar till :-)

Bobo sa...

Jag gillar den här 50-talsinspirerade modellen och färgerna blir man jätteglad av. Har du gjort mönstret själv?

anna sa...

Jättefin!

Heimlaga sa...

Håller med dig om att koftor-utan huvor-är ett bra barn(och vuxen!)plagg! Och att regnbågstyget gör sig bäst i kombination med något enfärgat!

Josefinaste sa...

Vilken fin modell! Gult passade jättebra tillsammans med rengbågsränderna.

Mimmi sa...

En passning till dig - spana in min blogg.

http://mimmid.blogspot.com/2009/04/tipspromenad.html

Kånkarong sa...

Bobo - glömde säga något om mönstret. Det är Meedom som utgångspunkt igen. :)

TIA sa...

Herlig jakke !!