16 april 2009

Muddjeans Mejram hos Rackamaja

Imorgon åker jag till London på nästa jobbresa, men helgen är i alla fall min egen tid innan slitet tar vid! Jag bodde där i ganska många år så för mig brukar det inte bli något regelrätt turistande utan umgänge med kompisar och göra/köpa sånt jag saknar. Min engelska "bästis" bor i Walthamstow (där även jag bodde) och det är "proper East End". E17 (som postkoden är - just det, samma som pojkbandet som fanns en gång i tiden) har Europas längsta street market där man kan köpa allt man behöver för nästan inga pengar. Där står marknadsgubbarna och skriker sånt som "five pounds of bananas for a pound luv", väldigt högt och väldigt obegripligt innan man vänjer sig vid cockneyn. Förra året hittade jag tyger för £1 metern och blixtlås för 20p styck på marknaden... ett besök där blir det första jag gör imorgon! ;P Sen tänkte jag åka och titta på det här stället också, Fabrics Galore, låter lovande tycker jag!

Någon i någon blogg tror jag hänvisade till en stor tygbutik som jag har för mig låg vid Edgware Road... skulle någon veta vilken blogg eller vilken butik jag menar så hojta! :)
Nu har jag hittat butiken jag hade hört om, Joel & Son!

Jag har sytt några plagg som ska med till min kompis snart tvåårige son, som vi får se om jag hinner blogga om. Här är i alla fall jeansen som finns hos Rackamaja.

10 kommentarer:

florin sa...

Jeansen är klockrena!!!

Hoppas du får en trevlig resa!

Heimlaga sa...

Åå, det låter som upplagt för många fynd! Lycka till!

Madelene sa...

Hmmm...undrar varför jag inte har din blogg i min blogglista...fanns mycke fint här! :0) Lägger till dig!

Mimmi sa...

Ha en trevlig vistelse i London och ta vara på en härlig helg innan. Lite avundsjuk på alla fynd du kommer att göra.

Även hos oss stundar en helg utan förpliktelser och det skall innebära trädgård och systuga för mig :-D Härligt!

Underbara muddjeans!

Josefinaste sa...

Jättesnygga brallor! Jag gilalr namnen du har på alla dina plagg. =)

Mannagryn sa...

Hej! Du får inte glömma Sohos Berwick St fast priserna kommer vara högre än i E17. Området runt Shepards Bush market finns det också några tygaffärer fast de kanske har fått stänga jag har hört att de har byggt ett super stort shopping center där. Annars brukade jag ta tunnelbanan till Tooting Bec i södra London där finns det en Wimbledon Sewing center som man kan hitta några fynd. Några små affärer fanns ju också i mitt gamla hood på Brick lane fast en hel del sari tyger får man leta sig förbi först. Lycka till med tyg shoppandet och hälsa London ifrån mig.

Strumpetossa sa...

Vilka sköna byxor, gillade speciellt de med gula detaljer!

Kaww clothes sa...

Snygga byxor och annorlunda!

Jes sa...

Ha det så underbart i London!!! Byxorna är lika härliga som vanligt:)

åsa sa...

Sjukt snygga jeans!