04 april 2009

Mössa till dagiskompis

Här har jag gjort en liten installation.... :) Det har varit två sömnadsfria veckor men idag efter Syfestivalen kom lusten och orken tillbaka och jag satte mig att göra en mössa till en av sonens kompisar som vi ska träffa imorgon. Ja, det fanns en viss deadline eftersom jag gärna ville ha med mig något till vår playdate. Det råkar nämligen vara kompisens födelsedag i helgen. I höstas sydde jag en traktormössa till Alvar och jag tyckte det kunde vara roligt för kompisarna att ha likadana. Jag har ritat om mitt mössmönster igen och nu tycker jag det börjar se bra ut. Det avgörs vid provning... Tyget är Eisertrikå.

Syfestivalen ja, inte så mycket att hurra för tycker jag. Men den största anledningen till mitt besök var en fikaträff med likasinnade och det var fantastiskt kul som vanligt! Mycket kackel och en hel del "langning" av tyg och andra varor blev det. :)

Boken som är med på bilden kan jag göra lite reklam för! Den var en stor favorit hemma hos oss när Alvar var kring två. Det finns fler böcker i serien, "Larmet går" och "Ut och åka". Lite tråkigt könstereotypt med ett brinnande intresse för fordon, men vad gör man!

8 kommentarer:

Mimmi sa...

Jag måste tacka för trevligt fikasällskap ;-) Håller med att mässan inte är "100" kanske kan det bero på att man börjar kunna allt som finns, trots det fick det följa med en del tyg hem ;-)

Tack för tipset om boken, har ju en lite som faktiskt är helt galen i allt som har hjul, ja tom dagstidningsannonser om däck intresserar :-D Skall kika på boken nästa gång bokhandlaren besöks.

Bustråden sa...

vad fin mössan blev,tycker det randiga tyget är så fint!

Jes sa...

Supertack för en trevlig dag på mässan även om jag handla en del så tycker jag nog mässan kunde ge mer jag saknar många utställare som aldrig äe med :(, jag som inte skulle handla så mycket köpte saker i alle fall dock så blev det inte så jättemycket, huvudsyftet va att traäffa andra likasinade och de gjode jag :) ci hade en härlig ficka/lunch ute i solen och vi fock många lenden av folk spm gick förbi :)

Doris_Assar sa...

Snygg mössa, kommer bli poppis!
För mig som är lite "ny" i sy-världen så tycker jag mässan är kul, om inte annat får man känna lite på de olika kvalitéerna osv. Men visst är det ganska litet utbud...

LinSar sa...

härlig mössa!

Lucia (Uplandsgården) sa...

Mössan var jättefin och visst var det kul med syfestivalen även om den har blivit sämre, tycker jag. Inget nytt och spännade, man kanske kan den för väl som mimmi sa.

Kaww clothes sa...

Vilken fin mössa! Hade varit intressant att veta vad du använder för mönster till mössan. Har länge letat efter ett bra mössmönster.

Kånkarong sa...

Kaww - sent svar men här kommer det! Mönstret vet jag inte så mycket om tyvärr. Jag använde ett vuxenmönster jag sprang på i en syslöjdsal och har ändrat det några vändor. :/