28 april 2009

Gröna elefanter och en Gruffalo

Och här kommer den tredje delen av presenten till den lilla Londonbon. Precis som den förra var första gången jag lyckades sy i flodhäst-tyget så var det här det första jag kommit mig för att göra i det gröna elefant-tyget som jag köpte i oktober vid ett besök på Jofotex! Elefanterna har fått ligga på hyllan alldeles för länge. Inga konstigheter med den här tröjan, mönstret är ännu en gång Ottobre Creative Workshop och mudden kommer från Textilcentrum i Sundbyberg. På bilden ser den röd ut men den är faktiskt mörk och knallig orange...

Böckerna den här gången är av Julia Donaldson och Axel Scheffler (översatta av legenden Lennart Hellsing). Stora djungelfesten (som är den med elefanterna... :)), är en räkne-pussel-bok och är inte den vi läser mest men Alvar älskar i princip alla Donaldson/Scheffler böcker. Gruffalon firar 10-årsjubileum och är en hit, högst på topplistan här hemma på senaste tiden har dock varit Lilla spigg och Herr Pinnemans äventyr. Men Kvastresan var i alla fall Alvars absolut första favoritbok. Den "läste" vi lång innan vi överhuvudtaget läste texten i så långa bilderböcker. Det händer så mycket i Axels underbara bilder så man klarar sig långt med bara dom! Det var förresten Axels lilla dotter som nu hunnit bli lite äldre som fick det här möss/vant-setet förra vintern. :)

2 kommentarer:

anna sa...

Superfin tröja!! Snyggt med det orange till!

Bobo sa...

Gruffalon ser lite ut som besten i Till Vildarnas land som var en av mina favoriter som barn men som jag inte kan hitta i nytryck. Det här kanske kan va nåt. PS: Fin tröja också. :)