07 mars 2009

Skjorta Citrongräs

Så var det förkylt igen! Nu tycker jag det får vara nog med baciller... Sonen började med att vara hemma måndag till onsdag. På torsdagen när han kunde gå tillbaka till dagis så kände jag att det var dags för mig, uss vad less man kan bli.

Idag har det trots snoret varit storproduktion i syrummet men inget som är så klart att det fastnat på bild ännu. Därför tänkte jag visa den här skjortan jag sydde för några veckor sen. Det är en variant av kinaskjortan jag gjorde i början på året och det blir fler i den här modellen till sommaren. Den får heta Citrongräs. Jag har gjort en och annan justering på den första prototypen och var så gott som nöjd med den här versionen. En sak jag ändrat är att besparingen och framstycket måste gå lite mer omlott än på den här eftersom kantbandet stjäl en bit. Därför fick fick jag sätta tryckknapparna på just kantbanden men det är korrigerat nu.

Jag har ritat upp mönster i tre dubbelstorlekar, 74/80, 86/92 och 98/104 men jag ska nog sy upp en i den största storleken och prova på kusinen innan jag börjar klippa till en massa.

Som ni kan se hittade jag till slut chambray som jag var ute efter! Planen var att använda den till byxor och jackor men jag ville även testa det på en skjorta och jag tycker den blev mysig. Alvar hade den på sig på lillkusinens 1-årskalas.

Infodringar i ärmarna med det rutiga tyget för ett fint uppvik

8 kommentarer:

Mimmi sa...

Superfin! Tycker om det rutiga detaljerna. Vilken underbar kompis du har då (Gecko hade köpt en ny kompis provdocka i vuxenstorlek), var har du fått tag på den?

Trist att vara sjuka, själv har vi haft tre hela arbetsveckor utan sjukdom och vi är lyckliga :-D

Mannagryn sa...

Riktigt fin är den i rutigt. Vi har också varit dåliga fast det har varit magsjuka här.

Ceci sa...

Jättefin!!

sygryn sa...

Det rutiga till jeanstyget är så himla fint!! Var fick du tag i denna chambrey tillslut? Man våggar väl inte säga att vi nu varit friska i ett par veckor....peppar peppar..

Kånkarong sa...

Tack!

Kompisen/skyltdockan köpte jag loss från Cissi (butiken) men dom säljs av www.gordons.se i Farsta som har butiksinredning etc.

Tyget hittade jag på Textilcentrum i Sumpan till slut. Jag har inte köpt på mig allt jag behöver än, så jag hoppas det finns kvar när jag kan göra det.... annars har jag faktiskt en annan idé på tyg! :)

Busiga ungar sa...

Vad fint det blev på....

plyschmyran sa...

Den är HELT underbar! Vilken ljuvlig kombination (modell/tyg).

Heimlaga sa...

Vilken finskjorta, som gjord för kalas! Jag är också förtjust i rutigt och har bunkrat en massa rutiga tyger som väntar på användning!