11 mars 2009

Klänning Nejlika

Jag ska fylla på hos Rackamaja på lördag och har då bland annat sytt lite nya Nejlikor. Jag ville göra dem lite annorlunda än de förra som hade fickor och infodringar i retrotyger så jag bestämde mig för ok och kjol den här gången. Det jag saknade i höstas var en fin grön manchester och alldeles försent kom jag på att man faktiskt kan färga själv! Så det gjorde jag nu. Och det passar ju bra till våren.

Zig-zag band är annars ett underskattat sybehör! Jag använde det på en tunika till mig själv i höstas efter att ha slaktat min brors gamla bäckebölja gardiner, som hade det som dekoration och jag har ända sen dess tänkt att jag ska använda det igen. Det gäller bara att komma ihåg det också! De gröna klänningarna fick faktiskt inga zig-zag band eftersom jag just glömde det under sömnaden. Det går att sy på i efterhand men då kan man inte sy in ändarna i sidosömmen och jag vill helst ha det så... Jag ska fundera på om jag orkar med en sprättningsmanöver innan klänningarna ska lämnas på lördag... :/

Av klänningen med landskapstyg och röd manchester finns det tre stycken i olika storlekar (86, 92 och 98). Och av den nedan med turkosa rosor och grön manchester finns det två (80 och 86), så totalt åtta som ska levereras. Det blir även byxor, kjolar och muddjeans som dyker upp här någon annan kväll.

Jag har förresten till slut installerat Photoshop Elements, en gammal version som jag fick av en vän. Och gjort mina första försök att shoppa bilder! Inte så ruskigt snyggt än så länge men förhoppningsvis så lär man sig så småningom. :)
9 kommentarer:

OttoPippi sa...

Blir helt till mig av alla dina superfina klänningar!!

Mimmi sa...

Åh, så söta!

Den översta med lanskapstyg och röd kjol blev en klar favorit hos mig :-D men alla var helt underbara.

Jag är riktigt dålig på att använde mig av dessa söta tillbehör såsom band och knappar, men det förgyller ju ett plagg så mycket. Kanske bör skärpa upp mig på den punkten.

Marie Frost sa...

Den understa nejlikan är ju helt ljuvlig!

fnurr|solrum sa...

så fina! den första är nästan lite i landskapsdräkt-stuk!

anna sa...

Så himla söta!!

sygryn sa...

uuunderbaara! :)

Botilda sa...

JA! Vilka fina. Den översta är fantastiskast och som Fnurr säger, lite dräktlik.

Retro Elephant sa...

Supersöta klänningar!

Strömming sa...

Underbara klänningar! :D