04 januari 2009

Vår/Sommar kollektion?

Jag har börjat fundera på vad jag vill sy till försäljning i vår/sommar och en sån här skjorta har funnits i tankarna ett tag. Igår kom jag till skott och skissade på ett mönster. Jag är väldigt förtjust i alla typer av snedknäppningar och skärningar och har alltid tyckt om kinesiska qipao klänningar, så det fick bli en inspirationskälla. Förutom knäppningen och kragen är det en enkel modell med nästan raka ärmar och något utställda fram-/bakstycken. En unisex-modell känns som ett måste för mig i den mån det går och jag tycker den här passar till både pojkar och flickor. Jag har använt mina nya fina tryckknappar från Snapsource (älskar dom!) och det fanns tyvärr bara två orange i den "random assortment" jag beställde, annars hade jag nog satt dit tre...

Och det blev rutigt tyg! Jag har ganska länge tänkt ta en paus från retroblommorna (delvis i alla fall!) och satsa på rutigt till sommarkläderna. Det känns fräscht och dessutom roligt när man som här kan blanda olika storlekar på rutorna. Just det här tyget är köpt på marknad i London.

Sonen ville inte alls prova någon dum skjorta ikväll när han hade tänkt får sätta på sig pyjamas, så den åkte av väldigt snabbt! Men den otäcka mamman hann med en bild i alla fall...


Jag ska göra ett par små justeringar för lite bättre passform men annars är jag ganska nöjd faktiskt! Vi får se om den kommer med i "kollektionen", jag ska fundera ett tag... Tyck gärna till! Har den försäljningspotential?

21 kommentarer:

LumLum sa...

Tror absolut den har försäljningspotential. Den var snygg. Stilren på något vis.

Y sa...

ja!
tror jag iallfall. Jättesnygg och jag gillade verkligen hur tyget med större rutor fortsatte upp på axeln vid knäppningen. Precis lagom oregelbundet.

plyschmyran sa...

Jag älskar den! Otroligt gullig, men ändå fräsch, om du förstår vad jag menar.

ikketikketheo sa...

Jag tycker den är jättefin, bade tyg och modell!
Jag kanske skulle tagit bort lite vidd i armarna nertill, men jag är tight-knasig ;)
Kantningen och skärningen är superfint :)

Syserine sa...

Jättefin! Färgmatchade rutor i olika storleker, toppen! Skråa öppningen super. Ville tro den vill sälja då den kan vara en lite annorlunda finskjorta till pojkar, finkläder till pojkar är ofta så tråkiga!

Lilla K sa...

Den är jättefin! Har absolut försäljningspotensial! Jag gillade verkligen sidoknäppningen, det känns väldigt somrigt för mig! Hoppas att den komemr med i din kollektion.

HugOlle sa...

Jättefin! Verkligen! Du e såå duktig, men det vet du ju redan he he... Du har fått en utmärkelse från mig. Hoppas det är ok!?

mustafa sa...

jättefin! är också hooked på kinesiska snitt och har några varianter på g ska bara finna tid.

fnurr sa...

riktigt fin!
den har verkligen försäljningspotential.

minmina sa...

Tror verkligen du har något! Både med att släppa retroblommor och det kinesiska snittet. Jag skulle mer än gärna vilja ha en i vart fall!

Anna-Snoddas sa...

Jättefin! Gillar verkligen kragen och knäppningen!

Kånkarong sa...

Vilken respons, tack så mycket! Jättebra med feedback!

HugOlle - *bugar och bockar* :)

Jes sa...

Sperfin, klart den ska med i kollektionen!!! Jag skulle köpa den :)
Jag älskar oxå de asiatiska snitten.

Mimmi sa...

Ursnygg! Är också kär i det asiatiska snittet och rutigt är alltid fint. Är själv inne på lite rutigt i min "vårkollektion". Får se om jag hinner ändra mig innan den är klar. ;-)

kokelikox sa...

helt super snygg! älskar de där kinesiska kragarna och med knäppning så där snett var ju som pricken över i ett

Skaparmani sa...

Kul och nytänkande, känns fräscht.

(Välkommen att dela tips och inspiration på min blogg)

Bustråden sa...

Rolig och fin modell och tygval!

Pyssellycka sa...

Jättefin verkligen. Och det är kul att se lite roliga kläder för pojkar! Mer sådant!

HugOlle sa...

Skulle absolut kunna tänka mig att köpa en sån. (Om jag nu inte kan sy den själv vill säga?!) Kul att träffa på dig på Willy's! Hoppas du inte tog illa upp för min klumpiga fråga...? Har fortfarande ångest... :-o

Stora lilla j sa...

Jättefin! Jag har klippt upp något liknande med utgångspunkt i Gynthers Sy till barnen-tunika med kinakrage, men jag tror dina armar är snyggare! Och visst är den unisex!

Thea sa...

Jättefin! Häftig skärning! Annorlunda på rätt sätt!