12 mars 2009

Här håller jag till


Jag tänkte faktiskt visa några bilder från mitt syrum... Mest för att tipsa om lite saker som jag tycker funkar bra.

Först och främst Janome-parken på rad på ett bord som är 200x60 cm (IKEA, ja allt är väl från det stora möbelvaruhuset... ;)). Just 60 cm djup tycker jag räcker gott och väl till bordet där maskinerna ska stå. Har man mer utrymme blir det bara överflödig yta som inte används eller belamras av skrot. Just nu står även min gamla Husqvarna 2000 och samsas med CoverPron i mitten eftersom den visade sig vara bra till väsk-sömnad. Gardinen är "Pitsi" av Marjatta Metsovaara/Tampella - riktigt så färgglatt och mönstrat får det inte vara i resten av huset, så jag passar på i mitt eget rum. :)

Klipp och ritbordet är IKEAs Galant-serie och två skivor som tillsammans blir 220x80cm. Utnyttjas till fullo! Benen är deras höj/sänkbara version. Obeskrivligt lyxigt att inte ens behöva huka över ett köksbord, för att inte tala om på golvet...

Massor av förvaring till sybehör. Både den blå byrån och de små minibyråerna är fulla med blixtlås, knappar, kalkerpapper, snedslå och allt man kan tänka sig behöva. (De tre lådorna längst ner i bokhyllan är UFO-lådor men dom behöver vi inte prata om...). En favorit på väggen, Almedahls "Kalle Kantarell".


Mina fina leksakssymaskiner som mamma rotade fram till mig i somras. Både en elektrisk och en manuell, man var väl utrustad! Och intresset kanske fanns tidigt..;P

Och Elfahyllor till tygerna

Ser ni förresten något av bonaden på väggen? Ännu en favorit med indiska elefanter och palats. Idag fick jag se att Småfolk använd exakt det motivet på en av sina tröjor. Jag är ju snål när det gäller att faktiskt köpa kläder till sonen men kanske måste jag slå till på en sån här. Riktigt fin! Småfolk är för övrigt det av de danska märkena som har absolut finast tryck. Nog är det så att dom plockar en stor del från äldre förlagor, som i det här fallet, men det kan jag stå ut med. :)

14 kommentarer:

Pumla sa...

Men gud så avis jag blir, vilket underbart syrum! Härlig organisation och bra med plats :)
Själv trängs jag med en fruktskål på köksbordet. Maskinerna åker fram och tillbaka. Inser att det är dax att köpa hus, hihi :)

Mopisen sa...

Vad skoj det är att se andras syrum/hörna. :-) Jag önskar att jag också hade ett stort rum att husera fritt i....får bygga ut vårt pyttelilla hus först :)

Heimlaga sa...

Härligt rum! Men alltså, hur lyckas du kämpa mot naturlagarna? Dvs den att allt tomrum fylls av något! Det finns ju plats i din tyghylla! Jag köpte en ny hylla i höstas, och nu är den också full och överfull. Alla prydliga högar svämmar liksom bara över...Jag borde nog förlänga marsutmaningen hela året;)

mustafa sa...

mamma mia, vad mycket space du har!

sygryn sa...

Åh, vilket rum! Jag tänkte jag skulle visa mitt också så småningom, men jag är snart i färd med att byta rumm här hemma, så det får bli när det "nya" är klart:)

rino sa...

roligt att se hur du har det!

och ett helt rum,ni är lyckliga ni husägare:)

OttoPippi sa...

Jösses!! Lite annat än mina 2 kvadrat!!!

h sa...

Vilket fint rum!! Jag har supersvårt att hålla dammet borta från min syhörna, men det kanske är för att jag inte har sån ordning...

Krajamaria sa...

Vad roligt att du kikade in på min blogg! Tack för kommentaren om skoterkapellet.

anna sa...

Vilket underbart rum!!

Kaja sa...

Jättefint! Själv har jag försökt mig på ett klipp-bord, men jag tror aldrig att jag kommer att hitta ett bord som är stort nog....

Älskar alla detaljer i form av gardiner, bonader, leksakssymaskiner mm!!

Anonym sa...

Kul att få se lite tips, nu när jag snart ska få eget rum också. Visserligen har jag ett bra rum idag, men det är andra saker som inkräktar på det. Typ gäster och sånt. :-)

LillaBarn sa...

Tänk att få ha ett helt rum... Själv så har vi tre rum och kök per två vuxna och två barn, så jag har en liten hörna av köksbordet där jag får sy... Fast vi bor fint och nära stranden, så det är väl våran trade-off!! Jättefina saker du syr. Jag har bara sytt i tre månader, så håller på att lära mig men kul är det!!

Kort og Søm sa...

Så fint syrom! :o)