05 februari 2009

Skåpmat


Det är inte jätteofta jag bloggar om sånt jag bara syr som dagiskläder åt sonen, alla muddbyxor, pyjamaser för att inte tala om långkalsonger, som gått åt i höst och vinter... Men de här koftorna tänkte jag i alla fall visa upp!

Den första därför att det var ett så överraskande trevligt resultat. Jag skulle som sagt bara ha överdelar att ha under overallen och den brun/beige är ett spillbitsverk. Den bruna velouren en pyttebit kvar från Stoff&Stil, den beige faktiskt ett par av mina slaktade mjukisbyxor. Men när den var klar tyckte jag den såg så härligt 50-tals-aktig ut. Den skulle bara haft lappar på armbågarna! Man skulle kunna ha mudd i nederkant men för dagisbruk tycker jag det är mer praktiskt utan. Det får provas på ett gå-bort-plagg någon gång.

Den randiga får illustrera vilket lyft det är med tryckknapparna från SnapSource, som även den bruna har. Nu har jag inte använt så spännande färger den här gången men det finns hur mycket som helst att välja på. Mina knappar är storlek 16 och "capped", vilket är den näst minsta storleken och något mindre än Pryms 10mm. 10mm knappar tycker jag känns klumpigt ibland och det är sååå trist med de silvriga ringarna på vissa saker. Jag köpte en "Random Assortment" som är 100 knappar för 18 dollar och man får massvis med olika färger. Jag tyckte det var en bra grundplåt så kan man beställa till 10-pack om det är någon färg man vill ha fler av. Till det behöver man ett verktyg för 9 dollar. Ett 10-pack kostar 2,50-3,30 dollar.

Någon ville se hur själva verktyget såg ut, så jag lägger med ett par bilder på det. Nackdelen med dessa knappar är att man återigen måsta ta fram hammaren och banka, även om man har en fin Prymtång... MEN, jag kom på att för ringarna kanske man kan beställa Pryms 8mm pack med medföljande insatsverktygav från Bibbi och förhoppningsvis funkar verktygen även för SnapSource size 16...

Trist - att det blev lite för mycket frihand över mönstret och halsringningen lite för stor. Och att jag klippte ut tre koftor på en gång, innan jag upptäckt just det (ja, det finns en i fleece också...). Jag fick kompensera med lite större muddkant än planerat den här gången.3 kommentarer:

anna sa...

Fin tröja!

mammaM sa...

Jättefina! Bra tips med knapparna, det är en nagel i ögat på mej just nu, att jag använder de silvriga fast jag inte tycker att de är fina. I brist på annat. så snapsourse alltså? Synd att inte tången passar, jag älskar min prymtång. Men vad tror du om den andra tången, den som är en "billig kopia"?

Thea sa...

Åååå, den brunbeiga föll jag pladask för!
Har också såna knappar hemma, men inte kommit mig för att testa - dumt va´?