09 januari 2009

Jacka till Vår/Sommar

Jag fortsätter prova mig fram till nya modeller av vår/sommar plagg och så här blev jackan i första försöket. Än en gång sneknäppning i form av omlott, kinakrage och rutigt. Yttertyget jag skulle vilja ha är sånt som ser ut som denim men är tunnare och mjukare, någon som vet vad det kallas? Jag har hittat ett tyg på Stoff & Stil som dom kallar Chambray men när jag fick hem provbitarna så var tyget antingen för ljust eller för mörkt, plus lite för tunnt... Jag hittade ett par bebisjeans på Kupan idag i exakt sånt tyg jag vill ha och jag lägger in en bild i slutet av inlägget om någon har tips på var jag kan hitta liknande. Även om tanken från början inte var att använda naturfärgat linne till de "riktiga" jackorna så belv jag ganska förtjust i den här så det kanske kan bli både och!

Jag vill att den ska se ut som den har lite vidd nertill men valde att prova med en helt rak modell till att börja med. Jag hoppas att man ändå ska få det intrycket när den är på eftersom den är ganska lös och ledig.

Fodret i "köksrutigt" tyg som jag tycker är så somrigt och jag hoppas hitta bra alternativ för blå/vit och grön/vit. Då kommer självklart knapparna vara blå respektive gröna.

Litet sprund i var sida

Och det blir fint med det rutiga fodret om ärmarna är för långa och viks upp. Jag gillar också att man kan ana det rutiga på fickans baksida. Sen tror jag nog att knapparna ska sluta lite högre och på den här kunde det vara finare om det bara var tre, eller vad tycker ni? Blir den "tjejigare" då?


Här är i alla fall exempel på tyget jag är ute efter. Jag tar gärna emot tips på vilken försäljare
som kan ha något liknande!


En sista bild! Jag brukar inte lägga in bilder på mina "tygfynd" så ofta men måste bara visa vad jag hittade på Kupan idag, den på Östgötagatan där det aldrig brukar finnas något intressant. Det kommer från engelska Heals och heter Tree-Tops. 1,5 oanvända metrar. Kunde ha varit roligare in annan färgställning men fint så här också.

15 kommentarer:

Maria sa...

Vilken snygg! Jättefint med det rutiga fodret. Jag tycker nog att tre knappar skulle se bättre ut.
/mariashemmapyssel.blogg.se

LumLum sa...

Wow! Så snygg! Det rutiga fodret är verkligen pricken över i.

Kaja sa...

Jättefin! Jackan är på gränsen till tråkig i sin gråa modell, även om snittet är spännande, men med det rutiga fodret så blir den ju toksnygg!

Skaparmani sa...

Tyget du letar efter heter bomulls chambrey.
(den Stoff och Stil har är bara av billig kvalitet, därför för tunn mm.....)

Kånkarong sa...

Ja, tråkig var nog inte intrycket jag var ute efter ...;/

á Yeliqa sa...

Vilken fin jacka!!! Urläckert med knäppningen och fickan och sen det rutiga fodret blev verkligen snyggt till.

Skaparmani sa...

Såg att jag stavat fel bomullschambray stavas det, det finns liknande på denna länk, det är det enda jag hittade på nätet:
http://www.jonic-textil.se/catalog/product_info.php?cPath=103_38_39&products_id=93&osCsid=e3c951f5fc3c22741a7d8d78fbf64e25

Kånkarong sa...

Tack för länken! Lite mer grått än vad jag tänkt men kan vara värt att kolla en provbit i alla fall. Har snurrat runt på Jonics sida, så konstigt att jag missade det här...

HugOlle sa...

Jättefin! Som alltid! Jag har bokat en Sy Helg i retroanda i valborgsmässohelgen! Skulle va superkul om du ville/kunde joina! Kolla min blogg för detaljer...

sygryn sa...

Jag tycker att den är helt ljuvlig, tycker om tygkombinationen!

Frida sa...

Du har fått en utmärkelse av mig. Välkommen att hämta den på min blogg.

Heimlaga sa...

Vilken stilig jacka utan uppvikta ärmar- pigg med uppviket!

Stora lilla j sa...

Jättefin vårjacka, jag älskar snedknäppning just nu, och tygvalen var verkligen helt rätt! Jag tror tre knappar är lagom och mer snabbknäppt, däremot blir den ju mer tjejig om den blir utställd?

Hello sa...

Jag röstar också för tre knappar!

Jag tror ändå du ska fortsätta leta efter chambray. Det finns i många olika kvalitéer det också. Lycka till!

Sandra sa...

Jättejättefin jacka! Jag vill ha dina plagg till Are - eller till mig själv. :-)