30 januari 2009

"Svarta Tavlan"

Idén kommer från den broderade tröjan jag gjorde i våras, som senare utvecklades till Landskapströjan. Och ända sen jag gjorde den första landskapströjan har jag tänkt att det skulle bli en sån här variant. Jag hade en idé om att jag bara skulle använda det fantastiska klövertyget som finns i många färgställningar till applikationsdelarna. Jag hade dock bara det bruna och gröna hemma på hyllan men fick sen en liten bit av det röda av en väldigt generös och omtänksam beställare. Det blå lyckades inte få tag på utan det fick bli en annan IKEA-klassiker med löv. Jag hade nog tänkt mig att klövereffekten skulle bli lite tydligare men mönstret är lite för stor för det visade det sig. Men jag tycker ändå det lite skoj och det kommer att bli fler.

Det här är den minsta storleken, 74/80 så motivet tar lite mer plats än det kommer att göra på 86/92 och 98/104. Men det känns som om det funkar.

Det var Botilda som sa om den broderade tröjan att det såg ut som någon hade ritat på svarta tavlan, så det fick bli namnet på denna efterföljare!

6 kommentarer:

LumLum sa...

Snyggt!

Y sa...

Jättesnygg!!

OttoPippi sa...

Underbar!!!

Heimlaga sa...

Dina applikationströjor är verkligen rena konstverken! Så fina!

PysselFröken sa...

Helt fantastisk. Jag älskar dina applikationströjor.

fante sa...

Superfin :-D Jag gillar verkligen dina landskapströjor :-)