25 mars 2008

Tröja med broderier

fram

bak

Eftersom jag lämnade maskinerna hemma under påskhelgen tog jag med mig lite annat handarbete i form av broderi och här är resultatet. Inspirationen kom från en dansk mönsterbok av Grue/Strand där dom hade broderat ett motiv med hus på en jacka. Jag tänkte det kunde vara roligt med en liknande tröja så jag ritade en teckning, förde över den på tyget med mönster- och markeringpapper och satte igång. Nu är jag ingen avancerad eller duktig brodös så jag gör lite som jag tycker och håller mig mest till kedje- och stjälkstygn (plattsöm tex. tycker jag aldrig jag får till...). Dock ville jag så gärna ha franska knutar i äppel/körsbärsträdet och jag lyckades hitta en bra film tutorial på nätet. Efter att ha sett den var det inte så svårt. Ser man bara en skiss på hur man snurrar tråden runt nålen är det helt obegripligt...! När alla delar var klara var det väldigt läskigt att sy ihop tröjan om något skulle gå fel sådär på sluttampen. Kantningen i halsen blev lite mindre bra så den får jag se om jag orkar göra om - sprätta är inte min grej...! Jag tycker att det roligaste med broderandet är att välja alla färger, så att köpa ett färdigt kit skulle aldrig passa mig. Mönstret till tröjan kommer från Welinder (ännu en dansk bok) och jag kommer helt klart använda det igen. Det var en lite annan skärning på ärmarna som gör att dom är snävare och det tycker jag bättre om. På bilden kan man ana att jag från början tänkt ha med en katt... :)

16 kommentarer:

Linda sa...

Gudars, vilken underbar tröja!!!!
Är inne på din sida nästan varje dag för inspiration :)

GOBLIgobli sa...

Säger detsamma, gud vad fint!!! Framförallt när hela bakgrunden är svart så lyfts färgerna fram. Gillar speciellt ärmarna. Kanon!!

LinSar sa...

Super tuff tröja.Vilket arbete.

Lucia sa...

Oj, den var ju tokigt snygg, jag älskar broderier men skulle aldrig i mitt liv orka göra det. Men det hindrar inte att man kan bli otroligt imponerad.

Jenny sa...

Tusan vad fin den blev. Håller med om att den svarta bakgrunden är med till att göra sitt. Verkligen en kul idé.

Maria sa...

Wow vad läckert!

Lilla krusbäret sa...

Håller med de andra: Verkligen snygg :-) Men jösses vilket arbete :-o Beundrar människor som har så där mycket tålamod ;-)

Kånkarong sa...

Tack för alla fina ord! Jag är redan sugen på att föra fler - självklart med några ändringar... ;P

KajaDesign sa...

Nämen vad coolt!! Kul med ÄNNU fler hus, var jag än vänder mig så är det hus just nu!!

//Kaja

Ett Tu Tre sa...

Verkligen tjusigt, och betraktaren inser ju vilken arbetsinsats som ligger bakom. Mycket flott! Roligt att se andras (ditt) resultat av mönsterböcker som står i ens egen hylla. Får kanske plocka fram dem, men tror knappast att här finns tid att brodera.

Hiskon sa...

Jättejättefin!!! Men vilket jobb! Säljer du sånna också?

Botilda sa...

Lite som färgkritor på svarta tavlan... Busigt fin!

Och jag är, inte helt oväntat, både grymt avundsjuk och väldigt nyfiken på ditt bibliotek. Människa, du jobbar i rätt bransch!

Kånkarong sa...

Tack! Det här var första jag gjorde och det är kanske lite för mycket jobb för att sälja men jag är sugen... Kanske kan man göra en något enklare variant...

Systickan sa...

Superfin! Snyggt med svart bakgrund!

á Yeliqa sa...

Supersnygg tröja, och vilken rolig ide.

OttoPippi sa...

Det här var nog det cooolaste jag set :-) :-) Jättefin!!!