16 januari 2009

Hej då, fröknarna

På Alvars dagis finns en småbarnavdelning men den är uppdelad i två grupper och grupperna har tre respektive två pedagoger. Idag slutade en "fröken" från varje avdelning och då ville jag att dom skulle få var sin present. Valet blev en väska, ett pocketfodral (med tillhörande pocket) och ett näsduksfodral. Jag hade först tänk göra dagiskassar och började pyssla med mönstret eftersom jag ville ha en att hänga på axeln. Men den modellen gör sig helt enkelt inte med långa handtag fick jag inse, då blir det bara som en tygtrasa som hänger på axeln... Istället fick det bli en väldigt enkel rektangulär modell med foder, tyckknapp och nylonband som enda "trimmings". Det var tvunget att gå lite fort eftersom jag som vanligt var ute i sista minuten, så ingen tid till fickor eller lock den här gången tyvärr.... Nästa som nog blir till mig själv ska jag pyssla lite mer med.

Det här är också ett bevis på att en obotlig tidsoptimist faktiskt insåg sina begränsningar för en gång skull. Som jag sa finns det totalt fem personal på sonens avdelning eftersom båda grupperna hänger ihop så mycket. Men inte nog med det. Det är även ett par personal som cirkulerar mellan avdelningar och då alltså jobbar mycket på småbarnsavdelningen. Orginalplanen var att göra ett set till alla, alltså sju, eftersom jag inte hann med något till jul. Men dels fanns inte tiden och sen insåg jag att jag måste spara något till i sommar när Alvar ska flytta upp till stor avdelning och man måste tacka av fröknarna på något sätt! Hur skulle man då toppa en väska med tillhörande pocketfodral och näsduksfodral? Nu fick dom som är kvar var sitt näsduksfodral så kommer resten till sommaren. :)

6 kommentarer:

Doris_Assar sa...

Snyggt! Det blåa tyget är verkligen underbart! :-)

Kånkarong sa...

Tack! Det är lustigt för det tyget köpte jag för 1,5 år sen på en bakluckeloppis och har varit på väg att lägga ut det på Tradera säkert 4-5 gånger vid det här laget eftersom det inte kommit till användning. Det var först när det blev något man såg hur fint det är! :) Jag har en liten bit kvar, som nog måste få bli en väska det med... :)

Nina sa...

Oj, detta måste dom ha blivit jätteglada för!
Det ser jättefint ut hela setet!

s n o r k sa...

Vilka lyllosfröknar Alvar har, som får så fina väskor och tillbehör!
/ Linn

Helena sa...

Jättefina presenter till fröknarna!

OttoPippi sa...

Så himla fint av dig att göra något till fröknarna! Det skall jag med till sommaren :-)

Härliga väskor by the way! Ser mkt ptoffsiga ut!