28 december 2008

Julklappar till syskonen P

Alvar har fem kusiner uppdelade på två syskonskaror. Alla kusiner fick två plagg var i julklapp. Jag ville göra sköna, praktiska och användbara plagg. Inga "finplagg" som inte används utan sånt som passar bra till dagis och skola. Mammorna i fråga har väl heller inte samma passion för gammla blommiga påslakan som jag så det blev lite nedtonat av den anledningen också...

Här kommer bilder på syskonen P:s klappar, flicka 3,5 år och pojke nästan 1 år.


Kusin S fick en par velourmjukisar och en tunika i randig stretchfrotté. Båda tygerna inhandlade på Syfestivalen från Blötbergsboden (stora behållningen från senaste festivalen måste jag säga!) och båda i egenknåpade mönster. Jag älskar den randiga stretchfrottén men det var nog det klurigaste tyget jag sytt i... Vanligtvis behöver jag bara "höfta" differentialmatningen på overlocken och jag rattar in 1,2 eller 1,5 beroende på hur stadigt tyget känns men med det här tyget var det inte så lätt! Jag hamnade nog på nästan 1,7 och jag vet inte om det blev helt rätt ändå...

Under julklappssömnaden bråkade alla mina tre maskiner med mig vid något moment och det är jag inte van vid. CoverPron, ok, men inte de andra två! CoverPron har faktiskt uppfört sig riktigt väl för det mesta sen jag började använda den i sommras, till och med bandkantningen har gått bra. Men nu på slutet har den inte alls velat samarbeta... Just för att jag gav upp på CoverPron, så är det fållat med trestegs sick-sack här och var. Jag hade inte tiden att sitta och meka med maskinen just då, men jag behöver ta mig en dust med Covern köra in mig igen snart.

Kusin S fick joggingmjukisar (tyg från Blötbergsboden igen) och body i landskapstrikån. Mönster muddisar eget och body kommer från Ottobre.

6 kommentarer:

OttoPippi sa...

Gud vilka snygga set!!

Heimlaga sa...

Stiliga!

Solveig Lövendahl sa...

Jättefina! Som du har jobbat om du har gjort fem julklappsset! Stjärngossen var också väldigt söt!
Hoppas du får ett Gott Nytt År!

Hello sa...

Vilka fina set!! Gillar tunikan! Jag har också det tyget, men har inte kommit på vad det ska bli ännu, så det var roligt och inspirerande att se det i ett plagg. Kanske tur att jag har så enkel overlock att jag inte har diffmatning ;)

plyschmyran sa...

Det är verkligen underbart med landskapstyget och klarblått. Har sytt en tröja i den kombinationen och ångrar nästan att jag gav bort den i julklapp.

Bustråden sa...

Vad mycket fina kläder du sytt! Håller med om att den kombinationen med landskapsstyg blir så fint1