31 december 2008

Julklappar till systrarna T

Det är inte ofta jag kommer mig för att använda mönster ur Ottobre men det har jag faktiskt gjort här. Som med de andra kusinernas klappar ville jag att det skulle vara användbara plagg men ändå lite roligare.

Till lillasyster på 2,5 år så hittade jag ett mönster på en fin velourkofta i Ottobre 6/2008. Jag använde en rolig stretchfrotté som min moster fått tag på. Den kom från en gammal nerlagt lanthandel. Enda avvikelsen från mönstret är att jag använt svart interlock till ärmarnas nederdel istället för samma tyg som i resten av koftan. Dels för att bryta av och dels för att få lite effekt av lång mudd à la Schampoodle som har blivt väldigt poppis. Framförallt Heilt Spesiell tycker jag har gjort så fina klänningar. Jo, jag gjorde en muddkrage istället för kantband i halsringning. Mjukisbyxorna med resår är i svart velour från Jofotex och möstret har jag gjort med utgångspunk i Meedom. På bilden har inte koftan fått knappar än men jag hade tur och min första beställning från Snapsource kom dagen för julafton så koftan kunde få ljusrosa knappar med kappa.
Till storasyster 9,5 år kunde jag använda en vinröd Eisertrikå som jag köpte i våras och det blev leggings från Ottobre 06/2007 och en omlotttröja ur Ottobre 01/2005. Tröjan förlängde jag säkert 30 cm eftersom mönstret är en midjekort variant och jag ville ha lite tunika. Dessutom ritade jag det som besparing och "kjoldel" eftersom jag ville använda två olika tyger. Det blommiga tyget är en stuvbit från Ohlssons.

När jag sydde de här plaggen krånglade mina maskiner som mest... Jag fick ge upp helt på CoverPron för jag hade inte tid att sitta och trixa, så kantbandet är sytt helt utan den maskinen... Eftersom jag inte skulle fålla med covern tänkte jag att jag för första gången skulle göra en rullfåll (har man en pojke får man inte så ofta användning för det) men det ville sig inte heller på overlocken. Det blev den gamla hederliga varianten med liten tätare sick-sack på vanliga maskinen och det går det med!

4 kommentarer:

Marie Frost sa...

Gott nytt 2009!

Jag blev lite fundersam på hur du sätter i knapparna, kan man få ett inlägg där du visar? Har inte hört talas om snapsource förut och vill veta hur de fungerar! *ber snällt*

Stratus sa...

Gott nytt år! Du får en Award av mig!

Stratus sa...

Ja, just det, kika in i min blogg för info.

Kånkarong sa...

Marie - det finns ett speciellt verktyg man köper från Snapsource. Jag har ett par andra koftor jag ska blogga om där jag kan lägga in länkar.