04 augusti 2008

Vårjackan klar till hösten

Den här jackan var i princip färdig redan i november, det var i väl bara stickningar och knappar kvar, men ändå fick den ligga! Tur att jag tog i med storleken så att den även passar nästa vår, hoppas jag. Det var länge sen jag sydde något Gyntherskt men den här gjorde jag som sagt i höstas och då var det mest Gynther som gällde! Den var ett av mina projekt på sykursen och de moment jag ville öva på var vändsömnad och att prova en stolpficka. Det är inte alldeles enkelt att fodra med trikå märkte jag... "Flärpen" kunde ha varit lite mer urringad precis vid halsen men annars tycker jag mönstret är bra.

5 kommentarer:

LumLum sa...

Gud så fin!

rino sa...

å vilken vacker jacka!
Håller med om trikån, inget mer trikåfoder för mig, det blir aldrig riktigt bra

Kånkarong sa...

tack, tack!
Jag vågade fodra en hätta med trikå ikväll men det är ett så litet projekt, en jacka blir en annan sak! Antingen får man öva lite eller bara välja bort trikåfoder :)

KLOCKARBARN sa...

Jag har sytt flera såna jackor men tycker att det blir lite konstigt och tajt i ahlen med flärpen som går upp. Mina barn vill inte ha den knäppt ända upp så nästa gång får jag nog tänka bort den eller hitta ett sätt som man kan ha den nervikt på som får den att sitta fast och inte hänga och dänga. Jag gillar också jackmönstret annars.
//Klockarbarn

Ett Tu Tre sa...

Fin jacka! Tur att den fortfarande passar, annars hade du lätt kunnat sälja den tror jag. Och jag håller med om trikåfoder i plagg med vävda yttertyger, det är lite svårt.