01 augusti 2008

Herrskjortor blir pojkbyxor

Alvar har fått några byxor också och det är gamla herrskjortor som har fått sätta livet till. Jag tyckte det var så svårt att hitta bra tyg till tunnare sommarbyxor som ändå var hyfsat tätt vävt men kom på att många skjortor passar perfekt till sommarbyxor. Min mamma har varit väldigt flitig med att samla på sig kläder som familjen och vänner inte längre vill ha för att lämna dessa vidare till mig så dom till slut landar på mitt "slaktbord". Jag hade därför några skjortor att välja mellan. Dom rutiga var en GAP skjorta i sitt tidigare liv och dom röda en, hrrm, Marlboro Classics. Båda var enorma, så det var inga problem att få ut alla delar. (Jag sydde faktiskt fast den röda skjortans etikett där det står XXXL bak på byxan).

Basen till möstret tog jag från Ulla Welinders "Sy og strik børnetøj 0-3 år" men jag gjorde lite ändringar, la till fickor och en linning och sydde i resår baktill i midjan och knyttampar. Båda byxorna har fuskgylfar - bra att öva att sy gylfstickningarna som jag tycker är lite svårt att få riktigt snyggt...

Dom rutiga var dom första jag sydde och jag tyckte dom blev lite väl baggy, så till dom röda tog jag in vidden en del. När man återanvänder befintliga plagg tycker jag det är kul om man kan spara någon detalj så på dom rutiga behöll jag bröstfickorna och klippte till bakstyckena så fickorna hamnade där. Dom sitter ganska lågt så det passar att dom är lite baggy!

Det här mönstret tyckte jag hade riktigt bra passform (det smalare), så jag har sytt ett par gröna också som jag ska blogga om och jag har även ett par bruna som ska sys ihop.6 kommentarer:

Katarina sa...

Massa komplimanger till supersnygga byxor!! (Och till dina fina grejer på Street!! Synd att sonen inte kunde ha någon av dina hattar!) Visst är det kul att göra om gamla kläder till något helt nytt! Gillade dina byxor skarpt och kan du tänka dig att dela med dig av mönstret gör jag gärna ett byte! Mot mönster, retrotyg eller vad du vill ha. Inboxa mig på FL (Godingmamma) i så fall! :-)

KortogSøm sa...

Hei, ja det var fine bukser!
Stoffet på min side kommer fra Michael Miller, kjøpt hos www.fatquartershop.com

rino sa...

vad fin bloggen har blivit, jag gillar den blå bilden

Botilda sa...

Kreativt och snyggt. Så klart! Vad glad jag är över att du öppnat bloggen igen.

Tre små stjärnor (fd Yrväder/Sockertopp) sa...

Jättefina byxor! Smart med skjorttyget.

Jag har svarat på din utmaning nu (och PIF-svaret kommer också, kanske redan idag.)

Kånkarong sa...

Tack, tack :)
Jo, det kändes som om det svarta gav färgerna lite mer umph. :).
Det ska bli en PIF före jul i alla fall har jag bestämt!