14 augusti 2008

Stretchiga muddjeans till vardags

Ja, inte så mycket att säga om dessa. Muddjeans till dagis, rakt upp och ner. Tyget fyndade jag för £1 per meter på en marknad i London och det är stretch, så bekvämt och bra för lek. Möstret är "mitt" vanliga - utgångspunkt Meedom men lite vidare nertill och lägre i midjan. Jag har "förstärkt" mudden med resår invändigt och gjorde lite tuffa stickningar på fickorna bak, som jag sett lite här och var. (Var det Nova Star som började med det?). Jag ska nog göra ett par till ganska snart för det går åt... Men då gör jag mudden lägre för har man resår blir det nästan klumpigt att ha nedvikbar resår. Jeansen med röda stickningar på bilden under var present till en liten kille som bor i London.

5 kommentarer:

Botilda sa...

Snygga! Tåliga dagisbyxor borde stå på min meny också, tätt intill höstjacka, men jag hittar små onödiga, fantastiska klänningar att sy i stället. Och fler tröjor. Och funderar på bebistossor. Jaja, man ska göra det man har lust till eller hur? Även om det blir shorts till nästa sommar ;-)

LizA sa...

Fina:) Och det var jag som började med den där sortens stickning;)

Mannagryn sa...

Vilken marknad kan det vara? Walthamstow kanske? Shepards bush? Tooting? mmmm... jag saknar mina marknader:) Va mycket fint du har sytt på sistonde. Jag håller på klurar lite på ett mönster till jeans med utanpåfickor. Vilken form använder du från meedom? Jag tycker att de är höga i midjan och ganska vida eller är det Noah som är en smalis?

Kånkarong sa...

Det var Walthamstow! :) En man som har ett stånd med tyger för £1 per meter, det är bra! Köpte sånt där fint kinatyg av honom också - vet inte vad det ska bli, men... Jag använder bara form 1 för dom är vida och jag tar av 5-6 cm i midjan om jag har mudd. Det funkar nästan att använda mönstren som dom är om man ska vika ner en kanal för 2,5 cm resår.

Mannagryn sa...

Jag gjorde ett par blommiga provbyxor till Noah i en form 1,5 som jag gjorde själv och tänkte att det skulle bli bra men det är nog som du säger form 1 man ska använda sig av. När jag läste på uni så åkte jag till Walthamstow för att köpa billigt tyg eller tooting i soho blir man ruinerad som student.