16 maj 2008

Grönt och skönt

Jag har fullt upp med min produktion inför Street-marknaden och det mesta är i olika stadier av halvfärdigt eller bara tillklippt. Men jag kan i alla fall visa upp denna lilla underbara kimono som min brorsdotter fick förra veckan när hon fyllde tre. Jag hittade modellen i en finsk mönsterbok, JUJU av Mari Savio & Kati Rapia, och jag föll pladask på en gång. Det här var nog första gången jag har sytt exakt efter ett mönster utan att ändra något och jag har till och med gjord exakt som förlagan och använt olika tyger till dom olika mönsterdelarna! Ett litet problem hade jag dock... jag ville veta hur dom hade gjort med axelsömmar och annat med tanke på den vita listen och jag kunde inte läsa den finska beskrivningen... MEN, svärmor kan, så jag läste upp texten för henne över telefonen och hon lyckades tyda min "finska" så pass att vi kunde komma igenom den! Hon sa i alla fall att mitt uttal blev bättre eftersom.
I övrigt så är det som sagt Steet som gäller. Idag har jag haft en tillklippningsdag och nu är det mesta jag vill göra klippt och det är "bara" att sy. Jag gjorde en inventering av alla olika plagg och listan landade på 148...! Av dom är det 59 som är i delar och resten är faktiskt antingen avslutade eller på god väg. Fast, man ska ju inte bara sy... När det är gjort ska det klippas trådar, plaggen ska helst tvättas eller sköljas upp, strykas och sist lite pyssel med prislappar. Tror ni jag hinner med alla 59?! :) Förmodligen inte, så nu gäller det att prioritera! :)

4 kommentarer:

Mimmi sa...

Du är inte vettig, kvinna! Vilken massproduktion. Hoppas det kommer att gå bra på Street, men det kan ju inte göra något annat med dina snygga alster, tunikan var supersnygg och håller med det är härligt med grönt.

Botilda sa...

Klart du hinner!

Kimonon var verkligen fin. Jag gillar att det är olika tyg och detaljen med det rosa bandet längs den vita listen.

OttoPippi sa...

Ha, ha, ha!!! Din finska-historia påminner mig om när jag ändrade allt språk på mobilen till finska och fick ringa upp min finska svärfar :-) :-)

Underbar tunika!!!! Skithäftigt med alla oilka tyger!!!! Verkligen!!!

Återigen - ett STORT lycka till på Srteet!!! Håller alla mina tummar!

Gulligan sa...

Kimonon är bara så fin!!! Lycka till på street!!!