17 april 2011

En fläkt av 70-tal


Det här är nog plagget jag är mest nöjd med av allt som sytts på slutet! Trikån med lite denim-look från E-slöjd hade jag haft ögonen på länge när jag fick tag på en bit på Syfestivalen i höstas. Min första plan i vintras var att det skulle bli body och tröja med vita sprund och sömmar till sönerna och jag sydde klöverbodyn just för att prova sprundsömnaden inför det projektet! Sen har jag inte kommit till skott men när jag till slut skulle klippa till bodyn och tröjan inför syhelgen så fick jag en ny idé för tyget. Ett par hängselbyxor. Med pressveck. Och hur gör man det om man inte vill att dom går hela vägen upp? Jo, ett par tuffa fickor fram. Och lite bootcut måste dom ju vara.

Dom blev precis som jag tänkt! Och tur hade jag med sömnaden. Jag placerade nämligen fickorna på vardera byxben först och måttade från fåll och upp. Istället för att sy fast fickorna efter att jag sytt i blixtlåset så man helt säkert vet att dom hamnar på rätt höjd. Jättekorkat, men nu hade jag som sagt tur och det ska man väl få ha ibland.

Bodyn är jag också nöjd med. Jag vill ha något enklare men inte helvitt att matcha med och tog ett tyg från hyllan som tidigare blivit tröja med båtringning till storebror. Då ville jag prova en båtringad body. Den är väl inte direkt båtringad, men ger lite sån känsla.

Det blev även en body och tröja i tyget som planerat men dom kommer i senare inlägg.

Imorgon åker jag och pojkarna till mina föräldrar på påsklov, så inga symaskiner på en vecka. Och jag som precis rensat ut lillebrors 62:or och är jättesugen på att sy fler 68:or! Men det får vänta.

11 kommentarer:

Benglan sa...

Riktigt snygga! :)
Ha ett skönt påsklov! /A

PeLell sa...

Förstår att du är nöjd!! Supersnygga!!!

Fangoria sa...

Woooow helt underbara me love!!!!!!

Pyssellycka sa...

Kalasfint! Imponerande!

Jenny sa...

Verkligen fint, förstår att du är nöjd, det ska du vara! Min tvååring hälsar att bebisen är söt!

MinaMirakel sa...

SÅ sommar frächt!/Åsa

Thea sa...

Fläkt?! Skulle vilja kalla det styv kuling! :-)
Jättecoola!

Stratus sa...

De blev bara SÅ tuffa!

KlaramedK sa...

WOW va tuff lillebror blev i kläderna!! Me like!! :=)

Liten Lucky sa...

vilka härliga byxor!!!!!
gud vad du är duktig!

finnkids sa...

Det var det finaste barnset jag sett på länge! Känn dig nöjd, byxorna är urläckra och bodyn passar utmärkt till dem!