24 juni 2009

Istället för shorts

Det är fortfarande krisartat i sonens garderob. Igår när jag hämtade honom på dagis sprätte han omkring i ett par polkagrisrandiga lånetights... utan något under eftersom han vägrade blöja. (vi gjorde även ett besök på ICA i denna fina utstyrsel) Vägrar man samtidigt att överhuvudtaget ens prova toalett/potta, så kommer det att behövas ombyten. Shorts är djävulens uppfinning verkar min lilleman tycka, så svala långbyxor är det som krävs. Det kan även jag tycka är bättre på just dagis än shorts, i och för sig, men jag hoppas att han någon gång i sommar ska acceptera något som inte går ända ner till fotknölarna...

Det här blev i alla fall första paret ut, som var ett test och jag ska göra en ny variant ikväll med lite ändringar. Mönstret är Meedom men med väldigt mycket ändringar, så det är väl egentligen bara grensömmen kvar... Fickorna bak är en lite ny variant som jag har sytt in i sidosömmarna. Jag har knåpat på en ny jeansmodell och gjorde just så vilket jag tyckte var lite klämmigt men på de här byxorna behöver dom sitta lite mer ihop. (Jeansen får jag återkomma till för det första paret blev lite tårta-på-tårta vad det gäller detaljerna jag valde, så jag måste tänka ett varv till.) Tyget var från början ett ljusblått skjorttyg inköpt på Jofotex som hamnade i ett färgbad någon gång i vintras.

Nu, tillbaka till ritbordet och symaskinerna så grabben har något att ta på sig imorgon... Dom här ligger redan i tvättkorgen.

Igår hämtade jag mina maskiner efter en välbehövlig service jag till slut tvingat mig själv att kosta på. Det är en så tråkigt utgift, inga tyger får man att glädjas åt. Men oj, vilken skillnad det var! Nu känns det som jag har två sprillans nya maskiner igen. Dom susar fram och det känns som att sy i smör. Inget dunk-dunk längre. Dom verkar också ha fått snabbare "reaktionsförmåga", som när man ställer om musen och den liksom springer ifrån en... Så, gå inte och dra på det. Det är värt varenda krona! :)

5 kommentarer:

Moi! sa...

Vilken gullig kille i gulliga kläder! Fin blogg!

anna sa...

Vad söt han är!! Borde också rengöra och serva mina maskiner snart..

Marie Frost sa...

Vad roliga de är med sina bestämda åsikter! (Fast visst önskar man ibland att de bara gör som man säger istället...)
Fina byxor blev det i alla fall!

Handygirl sa...

Snygga! Snyggt med stora fickor också! Känner igen det där med kläd- och blöjvägran...

Hawk and Weasel sa...

Hej, vilka snygga kläder! Så fint med enkla, raka bomullskläder som ändå har stil Gillar de grå byxorna och emilskjortan jättemycket!

Men oj vad jobbigt att han vägrar blöjor samt toa? Det verkar lite ohållbart?