19 maj 2009

Söta små smultron

.... eller det kanske är jordgubbar... men söta är dom i alla fall. Ja, dom små på tyget jag använde till ärmar. Och det var ärmarna som var utgångspunkten för hela blusen. Och visst är det intressant att någon gång reflektera över hur hela processen för att sätta ihop tyger och färger går till!

Min kära make tycker att jag blandar alldeles för mycket alldeles för ofta och han reserverade sig vad det gällde den här kreationen.... Så här gick det i alla fall till. Present till syskonbarn skulle tillverkas. Mamman inget stor fan av retro. Flickan behöver inte mer rosa... Vad finns i gömmorna? Sött tyg med smultron! Det får det bli. Och eftersom det är vitt och tunt blir det ärmar. Det röda ska plockas upp... En liten bit prickigt kvar... räcker till framstycke, bra - lagom mönstrat. Bakstycke då? Gillade det rutiga på förra blusen... det rödrutiga stämmer inte med det prickiga i färg... hmm.... Ahhh, finns en gnutta turkost i smultrontyget som matchar det turkosrutiga jag har! Måste "binda ihop" det hela = kantbandet.

Jag kan hålla med maken om att det ibland, och kanske i det här fallet, blir lite av "a stretch". Vad tycker ni? Funkar det? Blir man ibland lite fartblind i sin färg-, mönster-, tygkombinationsfrihet bara för att man kan?


15 kommentarer:

Mimmi sa...

Jag håller inte med din make - tycker att denna tunika är helt underbar!

Intressant att få ta del av dina tankar när tygkombinationer växer fram. Hos mig kan det snurra helt otroligt i huvudet innan en kombination har "satt sig".Tycker det var lite som "pricken över i:et"med det turkosrutiga bakstycket och kantbandet. Urläckert! Smultrontyget var hur sött som helst dessutom!

Anonym sa...

Helt underbar kombination! Det är klart att du ska mixa och matcha, när du har sådan talang!!

Jag följer din blogg, inspireras och försöker mig ibland på egna alster! Skulle nog vilja ha en egen blogg ibland, men vågar inte rikigt.......

sygryn sa...

Den var ju hur fin som helst. En kombination som urläcker. Det prickiga, det rutiga, det röda, det turkosa...mmmm

Mannagryn sa...

Jag tycker absolut inte att det är för många olika tyger och du har valt precis rätta tyger också, läckert tillsammans!

Jenny sa...

Tycker tygerna passade jättebra ihop!

Heimlaga sa...

Skoj att läsa resonemanget bakom!

Kånkarong sa...

Tack för alla heja-rop. Ni är snälla! :) Och roligt att så många gillade den förra också. Jag har lite fallit för den här modellen...

Min svärmor var med när jag började rafsa i tyghögarna och då såg det ut som det skulle bli något i grönt och gul. Hon blev förvånad när det kom något helt annat ur paketet!

anna sa...

Supersöt

HugOlle sa...

Jättefin kombination! Supersöt blev den!

Bobo sa...

Min sambo skulle förmodligen hålla med din man. Han tycker att kläderna jag syr är för "barnsliga" i färgerna, som om små barn ska vara utklädda till vuxna... men jag håller inte med. Det är ju det här som är det härliga med att sy själv - att kombinera färger och former och att få vara kreativ! Heja heja!

Sara sa...

jättefin!! söta tyger men ännu bätter när du matchar!

WilleBus sa...

Jag tycker att det passade ihop alldeles perfekt!

PysselFröken sa...

Jag tycker att blandningen är smakfull och genomtänkt! Jag älskar att blanda färger och mönster och suger i mig av dina tankar om hur det gick till!

Retro Elephant sa...

Kul att du ville vara med och tävla på min blogg! :)

//Lina

Jes sa...

Men gud vilken härlig kreation, jag gillar den :) Du har ju blandat tygerna väldigt fin de funkar ihop.