19 januari 2009

Till mig, faktiskt

Jag har blivit lite väsk-biten... Nu när jag står och tittar på mina tyghyllor ser jag bara en massa tyger som jag tänker, "det där skulle kunna vara bra till en väska"! Och jag tyckte det var dags för något till mig själv. Jag har faktiskt sytt så mycket som två tunikor och två kjolar till mig själv men jag är lite kameraskygg så dom har aldrig visats upp här!

Väskan ville jag kunna ha till jobbet, så kriteriet är att det går i en A4. Väskans mått är ungefär 36x28 men då är den sydd med avsydda hörn, så bitarna är större från början. Häromkvällen var jag upp på vinden och rotade fram inte mindre än fem väskor lämpade för slakt och återanvändning. Den jag använde här hade en bottenplatta med små fötter som också fick hänga med. Det här är fortfarande inga avancerade grejer men jag hoppas på att utvecklas! Den fick i alla fall ett lock och en innerficka för SL kort och smått. Jag sydde även en liten "börs" för mindre jox, tex. nycklar eller annat man inte vill försvinner i väskan. Självklart var jag tvungen att ha matchande pocket-, mobil- och näsduksfodral! Det är roligt med såna här små pryttlar, det går så geschvint! Hup, så har man ett helt set. :)


14 kommentarer:

Maria sa...

Vilket snyggt set! Gillar särskilt knappen på mobilfodralet!
mariashemmapyssel.blogg.se

Zion sa...

Åh jag älskar det där tyget, jag hade sånt för många år sen men nu är det slut. Snälla säg att du har lite att sälja till mig eller kanske byta mot nåt annat tyg eller nåt jag gjort!? Mvh Zanna

jejja_79 sa...

vilket underbart set... man blir ju aldeles glad när man ser det..... Smart å slakta lite avlagda väskor, must do that... =)

HugOlle sa...

Eoooiiijj! Va fint! Den kan du bära med stolthet!

Mallaching sa...

Jättefint set!!! :)

Helena sa...

Jättesnygga!

Vad dum man har varit genom åren som har slängt en massa väskor utan att slakta dom först!

Sandra sa...

Vilket fint set. Vet du, vi har fortfarande den blöjväskan i bilen som du sydde. :-) Kanonbra, ett av dina första verk kanske?
En dag, vilken som helst, ska jag ta mig i kragen och maila dig. Allt tar så mycket längre tid numera.
Kram, Sandra

Solveig Lövendahl sa...

Snajsigt set! Fast jag är väldigt nyfiken på dina tunikor och kjolar...
Och på det fina strukturtyget också. :)

Förresten jackan var också väldigt fin!

Kånkarong sa...

Tack alla!

Zion - tyvärr behåller jag gärna biten jag har kvar. :)

Solig - Om man tittar på Jofotex hemsida under "inlägget" Succé för våra retrotyger, så ser man en stor flugsvamp i förgrunden... Det är jag iförd en av tunikorna... :) I ärmsluten har den brickband med tomater på som dekoration!

OttoPippi sa...

Åh! Vad jag blir avis på alla som kan sy väskor och jackor - precis som du kan!!!!

Mycket snyggt både i förra och detta inlägg :-)

Anonym sa...

Tack för kommentaren hos mig! Vad lustigt att vi hade så många beröringspunkter! Fleecejackan som Liten har på bilden var nog det plagg jag gillade allra bäst! Mesvintern -06 gjorde att det var nästan det enda ytterplagg vi använde.

Fin väska! När jag såg den häromdagen klurade jag genast på om jag hade några väskor att slakta.. :)

Anonym sa...

Jag har grämt mig över samma sak :) När mitt första syskonbarn föddes -97 sydde jag en åkpåse med ärmar och huva i fleece. Den hade även Liten några gånger. Men jag sydde ingenting bara till Liten förrän hösten 2007 tror jag. Urfula muddbyxor i ett värdelöst material, som samlade upp ALLT damm på golven. Det hade verkligen varit roligt att sy bebiskläder då. Men jag försöker ta igen det nu. Pratade just med Patrik i Skövde för att få lite prisuppgifter. Snart, snart ska jag beställa... frågan är bara vad det blir.

Kattching sa...

ja det är lätt hänt att man blir lite "väskbiten"! jag vet själv hur d är! ;)

Nina sa...

Snyggt!

Även jag hade detta tyg.. och sydde mig en väska av det... så hittar jag din blogg... med en prickig väska där med :)