09 november 2008

Maskinbroderi

Någon sådan maskin har jag inte och har faktiskt inte känt något överdrivet sug efter en heller, vilket är konstigt eftersom man brukar ha lätt för att arbeta upp diverse behov av nya syprylar eller tyger...!

När jag då fick chansen att få lite olika motiv broderade under en syträff för en tid sen då det fanns inte mindre än tre brodermaskiner på plats så tog jag den (tack Stratus för att din maskin fick gå varm)! Det blev tre olika tröjor och det har faktiskt tagit nästan lika många månader att få dem färdiga... :)

Först ut, ett moln. På den här tröjan fick jag även chansen att fålla med den fina topcover-sömmen som man kan få när man använder Pfaffs "rashäst" Creative Coverlock 4874 (Tack Thea). Oj, vad fint det blir! :) När jag idag till slut sydde ihop tröjan tyckte jag inte det skulle passa med Coverprons tvilling eller trillingsöm, så använde mig av kedjesömmen för första gången tillsammans med bandkantaren. Kedjesömmen kommer jag nog använda lite flitigare nu, jag har bara varit lite lat...


topcoversöm


Det andra broderiet var en dino i blått. Här blev jag riktigt lat när jag skulle avsluta och det blev muddar överallt. Ingen bandkantning den här gången. Jag var inte så väldans förtjust i kvaliteten på tyget (lite stumt), så jag skyller på att jag inte ville lägga ner onödig tid på tröjan av den anledningen! Fint med orange och blått dock!


Den tredje tröjan har en husvagn, som Stratus ritade och Jenny stygnsatte. Effekten av den melerade tråden tycker jag blev toppen och en husvagn passar sonen väldigt bra eftersom farmor och farfar har en husbil, så det blir mycket prat om båda delar när de sysn på vägarna.
Med fredags pommes frites i högsta hugg...
Mönster: Ottobre Creative Workshop till alla
Material: Trikå från Eiser till alla

2 kommentarer:

Anonym sa...

de blev ju kanonfina! Du vet att jag broderar närhelst du har lust igen. :-) Om du inte skaffar en egen snart. ;-)

Jes sa...

Tröjorna blev verkligen kanonfina. Orange och den blå färgen blev verkligen fina ihop. Tröjan med husvagnen sitter jättefin på lilla Killen )