07 augusti 2008

Tygtryck - en kortlivad romans...?

På försommaren blev jag sugen på att prova lite enklare tygtryck. Jag har tidigare gjort en och annan grej med bokplast och stöppel men nu kastade jag mig iväg och köpte några klicheer på Panduro och satte igång. Jag gjorde först en med svarta spöken då jag lade på färgen med en stöppel och det gick inte alls bra... Den tröjan kommer jag inte visa upp! Och den får bli pyjamas... :) Iväg till Panduro igen och den här gången sa tanten där att man skulle ha en liten roller. Det gick i alla fall bättre men att försöka göra något som liknar en rapport som på den här tröjan är alldeles för svårt med klicheer. Det finns för stor felmarginal. Jag ledsnade ganska snabbt på tryckeriet. I alla fall klicheerna. Kanske kan man trycka dit en sak på en tröja men inte försöka med många. Det är säkert jätteroligt om man håller på med screentryck och har ordentliga grejor som man kan hantera på rätt sätt :) Kanske får det bli en kurs någon gång i framtiden!

Den här tröjan kommer inte heller att bäras bland folk. I och med att trycket gick åt skogen ägnade jag ingen större kraft till att få sömnaden så proffsig heller. Fast även om inte mamma tycker den är så fin så blev sonen helt till sig i trasorna när han såg den... Han slet den ur handen på mig, skrek biiiil och sprang iväg med den i ett krampaktigt tag i handen :) Det får nog bli en till biltröja som mamma också tycker är fin!

5 kommentarer:

KortogSøm sa...

Takk for komentar hos meg! Jeg ser det er flere bloggere som driver med trykk, har kjempe lyst til å prøve det jeg også :o)
Veldig god ide med biltrykk, tror guttene mine ville bli kjempe glade for det de også!

Ett Tu Tre sa...

Roligt att sonen blev glad i alla fall, han kan ju få ha den när du inte är med?! I alla fall tills du har hunnit med en till som du är näjd med.
SJälv tycker jag den ser riktigt trevlig ut.

Morvern sa...

Jag tycker den ser fin ut! Har jag fattat rätt att dessa bilar finns att köpa "klara" på panduro? Sonen min är också biltokig o jag har länge funderat på att göra nåt enkelt biltryck.

Kånkarong sa...

Tack. :)
Morvern - jo det är en färdig stämpel. Den sitter på en karta med 8 olika, tror jag det var, för 100 kr

Morvern sa...

ah! Perfa! Det måste jag kolla efter nästa gång jag tar mig till nån pandurobutik... Fast de kanske finns på webshopen? Susar iväg o tittar. Tack för inspiration!