16 augusti 2008

Skogsjacka till skrotnisse

Det finns några tyger som jag länge suktat efter men det aldrig verkar som om jag ska ha turen att hitta på någon loppis - John Blund, Dunderklumpen och "skogstyget" tex... Tills förra helgen! Var på loppis och lyckades fynda detta underbara tyg med skogsmotiv, 264 härliga oanvända centimetrat för 45 kronor! Lycka. :) Ja, man börjar fundera över hur man är lagd när man får hjärtklappning av ett tyg.... Det var med stor vördnad jag klippte till dom små bitar jag skulle använda som detaljer till Alvars nya jacka.

Jackan syddes delvis som prov på jackan till "höstkollektionen" som jag börjat jobba på. Den kommer se ut så här, så när som på flärparna vid huvan. Dom blir inte riktigt bra... så blixtlåset kommer, förmodligen, gå längre upp "i" huvan för att få till en bättre arbetsordning och resultat.

Den marinblå manchestern kommer från Ohlssons och den rostbruna fleecen från Walthamstow Market i London. Min kamera klarar inte riktigt av att fota manchester, blått eller grönt (!), så färgerna på bilderna är lite konstiga tyvärr... I verkligheten är dom djupare och färgstarkare.


15 kommentarer:

Tosing sa...

Såå fin jacka. Har heller aldrig turen att hitta de där guldkornen på loppis.

OttoPippi sa...

Grattis till skogstyget! Vilket fynd! Jackan blev super!! Jag vill också sy jackor, men det är en av de grejerna jag är lite skraj inför... Efter avbetad to-do-hög skall nog våga mig på två ändå...

Sygryn sa...

Verkligen så fin jacka, med underbara detaljer!! Har också lyckats få tag på detta underbara skogstyg. Man får liksom ett lyckorus i hela kroppen, när man hittar något sådant. Vet precis hur du menar:-)

Thea sa...

Ååååååå! JAg blir helt sjuk! Så himla jättefin! Jag förstår precis känslan av hjärtklappning när man ser ett fint tyg. Jag är grymt avis på ditt fina tygfynd. Och jag blir så inspirerad av dina retrodetaljer på plaggen.

Daddis sa...

Vilken underbar jacka!

kokelikox sa...

Vilken fin jacka!!! Perfekt inför hösten!

Mannagryn sa...

Fin jacka! Känner igen mönstret, jag har också sytt en jacka i detta mönster och håller med att det blir bättre med dragkedja hela vägen upp. Jag vill också hitta skogstyget men jag har lyckats hitta 3,5 meter john blund tyg det med flygplan på då klappade det till ordentligt!

Ett Tu Tre sa...

Verkligen en fin jacka. Snyggt med manchestern och fickorna i avvikande mönstrat tyg.

Solveig Lövendahl sa...

Åå, så superfin jacka!!

lillego sa...

Såg att du skrivit om Hemtex djungelbäddset hos Mysklumpen. När jag pratade med Hemtex i Linköping city i fredags hade de gott om sådana kvar. Jag ville lägga undan men det fanns ingen anledning för de hade så många kvar, sa expediten. Halva priset nu dessutom, 140 kr.

Heilt spesiell sa...

Sååå utrolig flott jakke!Imponert!

Kånkarong sa...

Tack alla snälla människor för alla snälla kommentarer. :) Nu har jag gjort en turkos variant med ändringen av huvan som jag tänkte och det gick bättre!

Josefinaste sa...

Det där tyget är så fint! Jag förstår din lycka. =) Jackan och modellen var jättesöta!

bronco sa...

Riktigt snyggt! Förstår längtan efter vissa tyger, Dunderklumpen är också för mig med på önskelistan!

smock sa...

Den finaste barnjacka jag sett! Helt underbar!