23 mars 2011

Sköta

Självklart ville jag sy en skötväska i modell större, men det tog lite tid innan jag kom till skott. Den har i och för sig varit klar och använts sen typ mitten på februari så bloggeriet ligger efter. Jag valde denim med röda detaljer. Den har inga specialfack utan mina vanliga, vilket jag tycker räcker. Dock lade jag till ytterfickor på sidostyckena för eventuella vattenflaskor och dylikt.
Ett blöjfack i modell pocketfodral har länge funnits på listan över saker att sy. Innan lillebror fanns så tänkte jag göra fack till försäljning men det har hittills inte blivit av. Ett blöjfack var förresten anledningen till att jag tog fram symaskinen överhuvudtaget i augusti 2006 när storebror skulle komma. Jag hade sett ett på Design Torget i den numera "klassiska" modellen men var snål och tänkte att det där kan man ju göra själv. Det blev startskottet för min sömnad och det syddes en väldans massa blöjfodral där i början...
En annan sak jag ville ha till skötväskan var något för blöjbyten. Jag gillar inte riktigt att bara ha ett underlägg i vaxduk eftersom det känns lite plastigt att lägga en bar rumpa på. Att sy något med vaxduk på ena sidan och frotté på den andra kändes inte heller som ett alternativ eftersom man då måste tvätta hela dynan vid eventuellt spill. En helt vanlig handduk tycker jag fyller sin funktion alldeles utmärkt men det är lite tråkigt att ha en sån nerknölad i väskan som kan bli smutsig. Lösning blev ett fodral till en handduk som man rullar ihop! Skydd mot väta på baksidan och handduken går lätt att tvätta. Jag valde storlek efter vad som finns på marknaden vad det gäller handdukar och det blev 30x50 cm.

12 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Tjusigt! Fina tillbehör också!

Singh sa...

Oj, oj, oj så snygga väskor du syr, både denna och de strax nedan. Bland de proffsigare jag sett :-)

Heidi sa...

Kjempefint, smart og praktisk - og den barnevognen din har jeg beundret flere ganger!! Det er når man kan sy slike ting som dette at man har virkelig glede og nytte av syingen - og også mulighet til å spare noen kroner ettersom slike ting ofte er veldig dyre.

ANNAS ALSTER sa...

det är inte klokt vad du är fiffig! Inspirationen är på topp när jag läser hos dig!

Benglan sa...

Den är fantastiskt fin! /A

MemLin sa...

Superfin! Känns som dig med jeans och rött till :-)

Carro/mysigtdesign sa...

Ser så snyggt och genomarbetat ut.

MinaMirakel sa...

Ett sådant skötunderlägg måste jag oxå sy!
Tack för inspirationen!/Åsa

metamorphosis sa...

Smart skötbäddslösning - och vilka snygga väskor du har sytt!

(måste surfa runt vidare här inne - var länge sedan jag kikade in senast inser jag!)

LillaRöd sa...

Jättesnygg jeansväska! Har faktiskt nyligen sytt babyjeans i precis samma materia!:)

Y sa...

så himla snygg!

Jennie sa...

Vilka fina och fiffiga grejor! Skötväskan är supersnygg! Och ett sånt där blöjfodral i pocketformat har jag aldrig sett (är kanske hopplöst efter), det verkar ju smart! :)